Ένας χρόνος από τις δημοτικές εκλογές

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τις εκλογές του 2019, τότε που ο δήμος Ναυπακτίας αποφασίστηκε δια της ψήφου των πολιτών να αλλάξει χέρια. Όχι ότι αυτό αποτελεί είδηση για τα μέρη μας, το αντίθετο θα ήταν τέτοια, αλλά το κλείσιμο αυτού του ενός χρόνου είναι ένα σημείο, έστω και συμβολικό. Εντάξει, ο χρόνος πιο ορθό είναι να θεωρείται πως κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου, όταν και ανέλαβε τυπικά καθήκοντα η νυν δημοτική αρχή, αλλά και ο τίτλος «Ένας χρόνος από τις εκλογές», κάτι έχει να πει. 

Απολογισμό δεν θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ακόμα, καθώς όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, για μένα προσωπικά είναι πάγια η συγκεκριμένη τακτική, ο πρώτος χρόνος διοίκησης είναι και ένας χρόνος που «δίνουμε» σε κάθε νέα διοίκηση για να δει, να μάθει και στη συνέχεια να βάλει μπροστά το όχημα. 

Όταν θα έρθει αυτή η ώρα λοιπόν, και δεν αργεί, τότε καταρχάς θα μετρήσουμε τη δημοτική αρχή σε τρεις συγκεκριμένες ενότητες. 

  • Τι έκανε με εκείνα που παρέλαβε και ήταν σε φάση υλοποίησης; 
  • Τι έκανε με εκείνα που παρέλαβε ως δρομολογημένα και έπρεπε να συμπληρώσει κάποιες από τις ελλείψεις τους ξεκινώντας ακολούθως την υλοποίησή τους; 
  • Τι έχει κάνει και τι σχεδιάζει να κάνει ως δικές της παρεμβάσεις σε αυτή τη θητεία; 

Ο πρώτος χρόνος είναι κυρίως χρόνος των δύο πρώτων ενοτήτων, η μετάβαση στο δεύτερο, όμως, μας οδηγεί μοιραία και στην τρίτη, από την οποία νομίζω πως και θα παίξει σημαντικό ρόλο και στο πως θα κριθεί εν τέλει η παρούσα διοίκηση στο τέλος της θητείας της. 

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας “εμπρός”

Προτεινόμενα άρθρα