Ένα ακόμα βήμα για τις δωρικές διεκδικήσεις από το Μόρνο

Στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής τα αντισταθμιστικά του Μόρνου

Με καταρχήν συγκατάβαση αντιμετωπίστηκαν οι διεκδικήσεις της Δωρίδας αναφορικά με τις επιπτώσεις στην περιοχή της τεχνητής Λίμνης του Μόρνου και των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος εξαιτίας των υφιστάμενων περιορισμών από την «Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος», η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής παρουσία του βουλευτή Φωκίδας Γ. Μπούγα και του δημάρχου Δωρίδας Γ. Καπεντζώνη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων τοποθετήθηκαν θετικά και αναγνώρισαν ότι ο χρόνος είναι πλέον ώριμες προκειμένου να παρασχεθούν βιώσιμες λύσεις. Οι βασικές εισηγήσεις στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής έγιναν από το Βουλευτή Φωκίδας, και το Ναυπάκτιο στην καταγωγή βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο από το ΚΙΝΑΛ. Οι δύο άνδρες ανέλυσαν με τεκμήρια το πάγιο πρόβλημα που σοβεί στη Δωρίδα και έχει ως απότοκο τον οικονομικό μαρασμό και την ερημοποίηση της περιοχής, αποστερώντας την από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ μίλησαν για τις ιδιαίτερα δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Συμμετοχή στη συνεδρίαση φυσικά μέσω τηλεπαρουσίας είχε και ο Δήμαρχος Δωρίδος. Ο Γιώργος Καπεντζώνης ανέπτυξε με συντομία, περιεκτικότητα και ακρίβεια τις ενέργειες που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια κατατοπισμού και ευαισθητοποίησης για τα δίκαια της Δωρίδας των μελών της υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, με κρίσιμο σημείο την κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού λυμάτων, προκειμένου να  “ξεκλειδώσουν” οι αναπτυξιακές δυνατότητες περιμετρικά της λίμνης, ενώ, ταυτόχρονα έθεσε και το δεύτερο ζητούμενο, την απόδοση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την διάθεση των νερών του Μόρνου στην πρωτεύουσα.

Οι βουλευτές-μέλη της Υποεπιτροπής δήλωσαν πως έχουν αντιληφθεί  την σοβαρότητα του θέματος και εισηγήθηκαν θετικά στο να βρεθεί και υλοποιηθεί άμεσα η ενδεδειγμένη λύση, ώστε η Δωρίδα να έχει ένα… μέλλον. Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αυγερινοπούλου Ζήσιμου Διονυσία – Θεοδώρα, ανακοίνωσε ότι κλιμάκιο βουλευτών το αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί τη Λίμνη του Μόρνου για να διαπιστώσει άμεσα όλο το φάσμα των προβλημάτων που τέθηκαν και αντιμετωπίζει η Δωρίδα ώστε να εισηγηθεί τις προτάσεις της στο Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση.

Πηγή: fokidanews.gr

 

Προτεινόμενα άρθρα