Ένα πρόβλημα που δεν έλυσαν ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ

Τους τρεις υποψηφίους της Ναυπακτίας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ σας παρουσιάζουμε σήμερα στην «ε», με το Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και το Χρήστο Παϊσιος να είναι από καιρό γνωστοί, όμως με την Έλενα Αντωνοπούλου από την πλευρά του κυβερνητικού κόμματος τώρα να έρχεται στο προσκήνιο.
Εξ όσων γνωρίζω στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετές ημέρες το θέμα της εκπροσώπησης της Ναυπακτίας στο ψηφοδέλτιο ήταν από τα πιο σημαντικά, αν όχι το πιο σημαντικό της ατζέντας. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές, αν έχω καλή πληροφόρηση, που οι πιθανότητες έγειραν υπέρ της μη ύπαρξης προσώπου από την περιοχή στους εκλεκτούς του κόμματος για το νομό, πράγμα που όπως καταλαβαίνετε μόνο καλό δεν θα ήταν.
Τελικά το σενάριο απεφεύχθη και όλοι είναι πλέον πιο ήσυχοι, αναφορικά με την έκβαση του ζητήματος. Εδώ βέβαια, ανοίγει μία άλλη συζήτηση για το πώς είναι δυνατόν το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία της χώρας για 4,5 χρόνια να μην έχει βρει εγκαίρως τις πιθανές επιλογές του, μεταφέροντας τον πονοκέφαλο στο ποιον ή ποια θα επιλέξει μεταξύ των διαθέσιμων προσώπων. Αντί αυτού, όμως, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να βρουν έστω και ένα διαθέσιμο άτομο που να πει το ναι, καταλήγοντας την τελευταία στιγμή στην Έλενα Αντωνοπούλου το όνομα της οποίας έπεσε στο τραπέζι μόλις πριν από λίγες ημέρες.
Το γιατί συνέβη αυτό, και τι μπορεί να σημαίνει για την οργάνωση του κόμματος, όχι σε επίπεδο πόλης ή νομού, αλλά σε επίπεδο χώρας, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που στο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν κατάφεραν ποτέ να λύσουν ή να εστιάσουν όσο έπρεπε στη διάρκεια αυτών των χρόνων.
Κι αφού δεν κατάφεραν να το κάνουν όσο ήταν στην κυβέρνηση θα το κάνουν εάν βρεθούν στην αντιπολίτευση; Καλό ερώτημα και τούτο, η απάντηση του οποίου μπορεί να μας βοηθήσει για να δούμε το μέλλον του κόμματος.
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα