Ένα ok, με την αλλαγή μίας κυβέρνησης δεν είναι ποτέ… ok

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, για την υποβολή έργων δημοσίου χαρακτήρα, υποβλήθηκαν 30 προτάσεις, που αφορούν στην περιοχή των δήμων Ναυπακτίας, Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων είναι περίπου 7εκατ. ευρώ, ενώ ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του τοπικού προγράμματος ανέρχεται σε 1.750.000.
Ο δήμος Ναυπακτίας, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει με το μέρος του μία ακόμα ροή χρηματοδότησης καθώς ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε υπογράψει την υπερδέσμευση προς αυτόν ενός ακόμα ποσού. Το ποσό αυτό, όπως λένε οι άνθρωποι του δήμου σήμερα, φτάνει στα 4.7 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι το σύνολο των προτάσεων που τότε είχε υποβάλει ο δήμος θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν.
Τι γίνεται όμως σήμερα με τα συγκριμένα χρήματα; Η υπογραφή του πρώην πλέον Γενικού Γραμματέα μπήκε όπως μάθαμε στις 5 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, όμως έως ώρας δεν έρθει προς το δήμο καμία επίσημη ενημέρωση για το ότι τελικά η Αιτωλική θα μπορέσει να έχει πρόσβαση σε αυτό το ποσό. Το πιο πιθανό που μπορεί να συμβαίνει είναι πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ελέγχει από την αρχή τη διάθεση αυτών των χρημάτων, πράγμα που σημαίνει πως με κάποιο τρόπο θα πρέπει να «πέσουμε» πάνω της, δίνοντας αίσιο τέλος στην ήδη δρομολογημένη υπόθεση.
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα