Έφη Φωτοπούλου: «Υπομονή, ψυχραιμία και αισιοδοξία»

«Η ζωή μέσα στο σπίτι…» είναι ο τίτλος της στήλης όπου αναγνώστες μάς μιλούν για το πώς βιώνουν  αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα, για το πώς «γεμίζει» ο χρόνος τους, για τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους τομέα, ενώ στέλνουν και το δικό τους μήνυμα. Μείνετε συντονισμένοι στη δική μας μεγάλη παρέα, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας φυσικά όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Σήμερα συνεχίζουμε με την Έφη Φωτοπούλου, η οποία εργάζεται σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και ζει με την οικογένειά της, το σύζυγό της Γιάννη, και τις δύο τους κόρες, 9.5 και 13 ετών αντίστοιχα. Διαβάστε τι μας είπε…

 

Πώς βιώνετε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για ολόκληρη τη χώρα;

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Μένουμε σπίτι, από τη πρώτη ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, ακολουθούμε τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί,  τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο τις αναγκαίες εξόδους μας για «ανεφοδιασμό» του νοικοκυριού.

Υπάρχει άγχος και προβληματισμός και σίγουρα ανυπομονούμε όλοι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.

Πως «γεμίζει» ο χρόνος σας;

Στην αρχή το είχαμε δει ως ευκαιρία να κάνουμε κάποια πράγματα στο σπίτι, όπως εργασίες που ποτέ δεν έχεις χρόνο να κάνεις.  Σύντομα όμως μας έφυγε αυτή η διάθεση με την δικαιολογία ότι έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας να τα κάνουμε… Θα δείξει αν θα γίνουν!

Κατά τα άλλα, αναλόγως τη διάθεσή μας… Δεν έχουμε κάποιο πρόγραμμα. Ακούμε μουσική, παίζουμε επιτραπέζια, κάνουμε γυμναστική, βλέπουμε τηλεόραση, διαβάζουμε, επικοινωνούμε με αγαπημένα πρόσωπα, λίγο κινητό, λίγο τάμπλετ κάπως περνάει η μέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεκουραζόμαστε πολύ, τρώμε πολύ και κοιμόμαστε πολύ! Ελπίζω να μην μας γίνει συνήθεια…

Τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση στον επαγγελματικό σας τομέα;

Και εγώ και ο σύζυγός μου εργαζόμαστε σε ξενοδοχείο. Δυστυχώς ο τομέας του τουρισμού είναι από τους πρώτους που επλήγησαν. Ήδη μετά τις απόκριες είχαμε  συνεχώς ακυρώσεις και η επακόλουθη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Μετά τα τελευταία περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, τα ξενοδοχεία της χώρας παραμένουν κλειστά έως 30 Απριλίου. Θέλω να πιστεύω πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε εκείνους που θα διαβάσουν αυτές τις σκέψεις σας;

Να κάνουμε υπομονή και να είμαστε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι!  Όλοι περνάμε δύσκολα… Ας ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, ας μείνουμε σπίτι όσο χρειαστεί  για το καλό όλων και ας εκμεταλλευτούμε αυτόν τον απεριόριστο ελεύθερο χρόνο προς όφελός μας!

Εύχομαι υγεία και να επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητα μας!

Προτεινόμενα άρθρα