Έως τις 17 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους φετινούς υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι από σήμερα έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους, με τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων να συνεχίζουν την προσπάθεια με τα μαθήματα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Ηλεκτρικές Μηχανές, Οικοδομική και Τεχνολογία Υλικών να εξετάζονται σήμερα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει αρχικά να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), με τον οποίο θα επισκέπτονται στη συνέχεια τη σελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr και θα αποθηκεύουν προσωρινά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών σε ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ., στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση και με τους ίδιους κωδικούς οι υποψήφιοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό τους μηχανογραφικό επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και λαμβάνοντας παράλληλα αριθμό πρωτοκόλλου, διαδικασία η οποία θα διαρκέσει αυστηρά έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Μετά την οριστικοποίηση, καμία τροποποίηση δεν είναι πλέον δυνατή χωρίς τη μεσολάβηση της αρμόδιας σχολικής μονάδας, και τα μηχανογραφικά καταχωρίζονται στη βάση του υπουργείου Παιδείας.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώνουν ή και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, ώστε να μπορούν να δουν ανά πάσα στιγμή τις τελικές επιλογές τους.

Μηχανογραφικό δελτίο έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν:

– Οσοι μαθητές Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις και έχουν ή αποκτούν απολυτήριο (υποψήφιοι ΓΕΛ) και πτυχίο (υποψήφιοι ΕΠΑ.Λ.).

– Οσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. τα έτη 2018 ή 2019, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Φυσικά οι εν λόγω απόφοιτοι συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν συγκεντρώσει στην τελευταία τους εξέταση.

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμη και χρήση υπολογιστή σε περίπτωση που δεν διαθέτουν τέτοιον, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και μία ακόμη μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι όσοι υποψήφιοι παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους την ίδια περίοδο με τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή από τις 29 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου 2020.

Τέλος, τονίζεται ότι η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων, τα αγωνίσματα δηλαδή, για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

* Σε νέα κινητοποίηση για την κατάργηση της Καλλιτεχνικής Παιδείας και των Κοινωνικών Επιστημών αλλά και για το γεγονός ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μένουν χωρίς αντικείμενο και άρα έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία καλεί σήμερα, έξω από το υπουργείο Παιδείας, στις 11.00, το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

πηγή: Διαλεκτή Αγγελή, efsyn.gr 

Προτεινόμενα άρθρα