Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας

Μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και ταυτόχρονα συγκίνηση για την τοπική μας Εκκλησία, ήταν ο αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας.

Ο Μητροπολίτης, το Σάββατο 17 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, παρευρέθηκε στην ιστορική και παλαίφατο Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας όπου τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης της εν λόγω Ιεράς Μονής.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, το προπύργιο αυτό της Πίστεώς μας, με την πλούσια εκκλησιαστική και πνευματική ζωή, των Παλαιολόγων και όχι μόνο, καθώς και τη συμμετοχή στους αγώνες της Πατρίδος μας, υπέστη καταστροφικές ζημιές από δυο πυρκαγιές, τόσο τον Ιανουάριο του 2017, όσο και τον Ιούνιο του 2020.

Ο  Μητροπολίτης Θεόκτιστος μετά την τέλεση του αγιασμού εξέφρασε την χαρά και την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τον Άγιο Θεό μας, που τελικά εγκρίθηκαν τα σχέδια αναστήλωσης από τις εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργεία του Κράτους και έτσι ξεκίνησαν από σήμερα οι εργασίες αναστήλωσης της Ιεράς Μονής.

Στον αγιασμό παραβρέθηκε και η επικεφαλής του έργου αναστήλωσης καθηγήτρια Πολυτεχνείου Τόνια Μωροπούλου, με τους συνεργάτες της Χάρη Μουζάκη , καθηγητή πολυτεχνείου, και Γιώργο Ανδριωτάκη αρχιτέκτονα.

Προτεινόμενα άρθρα