Αλεξάνδρα και Χριστίνα Λαβίδα: «Να σεβαστούμε φορείς και ειδικούς»

«Η ζωή μέσα στο σπίτι…» είναι ο τίτλος της στήλης που χθες  έκανε την αρχή της στο emprosnews.gr. Αναγνώστες μας μιλούν για το πώς βιώνουν  αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα, για το πώς «γεμίζει» ο χρόνος τους, για τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους τομέα, ενώ στέλνουν και το δικό τους μήνυμα. Μείνετε συντονισμένοι στη δική μας μεγάλη παρέα, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας φυσικά όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Σήμερα συνεχίζουμε με τις αδερφές Λαβίδα, την Αλεξάνδρα (ασχολείται με τις ναυλώσεις σκαφών αναψυχής και την ανάπτυξη τουριστικών προορισμών) και τη Χριστίνα (ελεύθερη επαγγελματίας), τις οποίες η ιδιαίτερη περίοδος που διανύουμε βρίσκει στο ίδιο σπίτι στη Ναύπακτο, καθώς η πρώτη πρόλαβε να έρθει προ των απαγορεύσεων, μαζί φυσικά με τον πατέρα τους τον κ. Γιώργο, αλλά και τον σκύλο τους τον Ντάρκο. Διαβάστε τι μας είπαν.

 

Πώς βιώνετε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για όλους μας αυτή την περίοδο;

Αλεξάνδρα: Εγώ προσωπικά με άγχος. Άγχος για την υγεία μας, άγχος για το αύριο, άγχος για όσους δεν ακολουθούν τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα. Έπειτα με φόβο, γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.  Πέρα από τον Covid19, έχουμε και έναν ασύμμετρο πόλεμο πάνω απ’ το κεφάλι μας. Δεν τον ξεχνάω. Τέλος, με αισιοδοξία και χιούμορ. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι στο DNA μας να επικρατούμε.

Χριστίνα: Θα ήταν κουτό εκ μέρους μου να σου πω ότι δεν έχουμε άγχος-φόβο αλλά με τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και με αρκετή δόση χιούμορ προσπαθούμε για το καλύτερο. #μένουμε_σπίτι #stay_safe

 

Πως «γεμίζει» ο χρόνος σας;

Αλεξάνδρα: Δουλειά κυρίως, προσπαθούμε ΤΩΡΑ να οργανωθούμε σωστά στον τουρισμό.  Έπειτα, με τα κλασικά. Μαγειρική, γλυκά, χόμπι, κηπουρική και παιχνίδι με τον σκύλο. Και ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου επιτέλους.

Χριστίνα: Με δουλειά, με πολλή αγάπη για την μαγειρική και τα γλυκά, με κατασκευές, μουσική-χορό-τραγούδι και άπειρο γέλιο.

 

Τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση στον επαγγελματικό σας τομέα;

Αλεξάνδρα: Ο τουρισμός έχει πληγεί σοβαρά.  Έχουμε καθημερινά ακυρώσεις, και έχουμε ήδη χάσει το Πάσχα και τις αρχές καλοκαιριού.  Προσωπικά, προσπαθώ σοβαρά να οργανώσω την επόμενη μέρα ΤΩΡΑ, θέλει εξωστρέφεια, στρατηγική και στοχευμένες καμπάνιες, για να είμαστε έτοιμοι όταν ηρεμήσει η κατάσταση να βγούμε πάλι δυνατά στην αγορά.

Χριστίνα: Στον επαγγελματικό τομέα είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Έχουμε σούπερ μάρκετ και όπως καταλαβαίνεις η ανάγκη για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης είναι αυξημένη.

 

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε εκείνους που θα μας διαβάσουν;

Αλεξάνδρα: #staysafe #staystrong #stayhome. Σας παρακαλώ μην πιστεύετε σε θεωρίες συνωμοσίας, μην θεωρείτε τους εαυτούς σας ειδήμονες και εξυπνότερους από τους γιατρούς, μην τυφλώνεστε από ιδεολογίες και μην απαξιώνετε τον Δήμο , την κυβέρνηση και τα στελέχη τους και γενικά μην είστε αντιδραστικοί και παράτολμοι. Όλοι θέλουμε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης που ζούμε, όσο πιο ανώδυνα και γρήγορα γίνεται. Πρέπει όλοι να προσέχουμε, και όλοι να είμαστε σε εγρήγορση.

Χριστίνα: Θέλει προσοχή και ψυχραιμία, πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των γιατρών, του Δήμου μας και της κυβέρνησης και πρέπει να σεβαστούμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Μα πάνω απ όλα θέλει αισιοδοξία… Θα το ξεπεράσουμε και αυτό.

Προτεινόμενα άρθρα