Αλ. Παληού: «Ενημερωνόμαστε, πειθαρχούμε, δεν φοβόμαστε και σκεφτόμαστε θετικά»

 «Η ζωή μέσα στο σπίτι…» είναι ο τίτλος της στήλης όπου αναγνώστες μάς μιλούν για το πώς βιώνουν  αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα, για το πώς «γεμίζει» ο χρόνος τους, για τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους τομέα, ενώ στέλνουν και το δικό τους μήνυμα. Μείνετε συντονισμένοι στη δική μας μεγάλη παρέα, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας φυσικά όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Σήμερα συνεχίζουμε με την Αλεξία Παληού, Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και εδώ και χρόνια  ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών στην πόλη της Ναυπάκτου. Ζει με το σύζυγό της Τάκη (Παναγιώτη), και τα δύο τους παιδιά Νίκο και Γιάννη, ως «συμμορία των τεσσάρων», όπως μας λέει χαρακτηριστικά, έχοντας μάλιστα αυτή την περίοδο να διαχειριστεί και το ότι ως δίδυμοι οι γιοί της προετοιμάζονται μαζί για τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων. Διαβάστε τι μας είπε.

 

Πώς βιώνετε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για όλους μας αυτή την περίοδο;

Νομίζω ότι η καθημερινότητά μας έχει πια διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κ.Τσιόδρα. Πιστεύω πως έχουμε εμπεδώσει την έννοια της “ατομικής ευθύνης”. Ακόμα και οι επαναστατημένοι έφηβοί μας διά μέσου του … δημοκρατικού  διαλόγου  και της πειθούς, φέρονται πολύ υπεύθυνα.

Πως «γεμίζει» ο χρόνος σας;

Προσωπικά, ο χρόνος μου είναι γεμάτος. Με τη συνηθισμένη καθημερινότητα  που προ ιού  δεν μου έφτανε η ημέρα, με αρκετή ενημέρωση, με προετοιμασία των μαθημάτων που γίνονται μέσω Skype και με …λίγη μουρμούρα.

Φυσικά, εγώ είμαι η τυχερή της οικογένειας. Έχω άδεια εξόδου για τροφοδοσία, με μάσκα και γάντια εννοείται. Ελπίζω να μην χρειαστεί να κυκλοφορούμε με μάσκα και στολή σαν και αυτή των μελισσοκόμων.

Τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση στον επαγγελματικό σας τομέα;

Εννοείται ότι επαγγελματικά αντιμετωπίζω δυσκολίες όπως όλοι μας. Συγκεκριμένα, συνεχίζονται τα μαθήματα για τα μεγαλύτερα επίπεδα μέσω Skype και για τα πιο μικρά ξεκινάμε μια πλατφόρμα για να κρατήσουν την επαφή με την Γλώσσα. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πιστεύω ότι η τάξη και ο δάσκαλος μπορούν να αντικατασταθούν από τα ηλεκτρονικά μέσα. Αυτά είναι επικουρικά, όπως και ως τούτα χρησιμοποιούνται και μέσα στην τάξη. Όμως τώρα είναι αναγκαίο κακό.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε εκείνους που θα μας διαβάσουν;

Μένουμε σπίτι και δεν κάνουμε τίποτα που δεν θα θέλαμε να μας κάνουν. Ενημερωνόμαστε, πειθαρχούμε, δεν φοβόμαστε και σκεφτόμαστε θετικά. Άλλωστε ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Προτεινόμενα άρθρα