Αναζητούνται “γωνίες” και πολιτικός λόγος

Έγραφα πριν από λίγες ημέρες για την έως σήμερα εμφάνιση του Βασίλη Γκίζα, τονίζοντας πως από τη στιγμή που κάναμε την πρώτη γνωριμία μαζί του, μέσω και της συνέντευξης που μας παραχώρησε, τώρα τον περιμένουμε και στο δύσκολο γήπεδο, αυτό δηλαδή της ανάπτυξης του σκεπτικού του, βάσει του οποίου, εάν τον επιλέξει ο κόσμος, θα επιχειρήσει να διοικήσει το δήμο.
Δεν ξέρω εάν είναι στις προθέσεις του να εστιάσει στον τομέα αυτό, ή εάν θεωρώντας πως το κλίμα είναι καλό γι’ αυτόν ως έχει, κρίνει πως δεν πρέπει να ανοιχτεί στο συγκεκριμένο «γήπεδο».

Αναφέρω το τελευταίο, γιατί ως σύμπτωμα παρατηρείται έντονα σε περιπτώσεις υποψηφιοτήτων οι οποίες περπατούν καλά και χωρίς πολλά και «βαριά» λόγια, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να αποφύγουν τις συζητήσεις τόσο  για το που θέλουν να πάνε έναν τόπο, όσο και για το πώς θα το πετύχουν αυτό.

Με έναν λόγο εύηχο, αλλά χωρίς γωνίες, και σχεδόν καθόλου πολιτικό, υπήρξαν άνθρωποι που τράβηξαν τα φώτα πάνω τους, και που ανέλαβαν και πόστα. Η επόμενη ημέρα, βέβαια, υπήρξε σκληρή μαζί τους, όταν τους έφερε κατάματα με την πραγματικότητα και με το τι είχαν να διαχειριστούν. Κι επειδή η πραγματικότητα δεν υπήρξε σκληρή μόνο για εκείνους, αλλά και για όλους τους άλλους, καλό θα είναι κάποια στιγμή όλα αυτά να τα λάβουμε πολύ σοβαρά κατά νου. Θα πρέπει με λίγα λόγια να έχουμε απαιτήσεις που να ξεπερνούν το εάν ο «x» ή ο «ψ» υποψήφιος είναι καλός και έντιμος άνθρωπος, καλός και επιτυχημένος επαγγελματίας. Ναι, συμφωνώ πως και αυτά αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την κρίση μας, όμως όταν μιλάμε για εκλογές, και για ότι συνεπάγονται οι επιλογές μας σε αυτές, τότε το ζήτημα θα πρέπει να έχει μέσα και πολλές ακόμα μεταβλητές.

Δεν προτρέχω, απλά το επισημαίνω… και περιμένω. Ξέρουμε όλοι άλλωστε την ιστορία με το χηλό και το γιαούρτι…

Από τα παραπολιτικά σχόλιο της εφημερίδας «εμπρός» 

Προτεινόμενα άρθρα