Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για εργατικό ατύχημα σε Ιχθυογεννητικό Σταθμό

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωριδας κάνοντας αναφορά για σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη στον Ιχθυογεννητικό Σταθμό «NΗΡΕΑ Α.Ε.».
Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Το  σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη την Παρασκευή 1-11-2019, όπου ένας εργαζόμενος έπεσε από ύψος 8 μέτρων περίπου στις εγκαταστάσεις του Ιχθυογεννητικού Σταθμού  «ΝΗΡΕΑ Α.Ε», αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τη βαρύνουσα σημασία τήρησης των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Είναι βασική υποχρέωση της εταιρίας, αλλά και του εργολάβου να μεριμνά, να εφαρμόζει και να επιτηρεί τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Καμία έκπτωση σε αυτά δεν δικαιολογείται στο όνομα της εξοικονόμησης κόστους ή της επιτάχυνσης των εργασιών.

Το ΕΚΝΔ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο που τραυματίστηκε και  καλεί την Πολιτεία να ενισχύσει τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΣΕΠΕ,  για την διασφάλιση της τήρησης των νόμιμων συνθηκών εργασίας  και την αποφυγή ατυχημάτων που οφείλονται σε πλημμελή μέτρα προστασίας.

Το ΕΚΝΔ θέτει ως προτεραιότητα ζητήματα που αφορούν τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, στην οποία δεν χωρούν κανενός είδους εκπτώσεις».

Προτεινόμενα άρθρα