Ανακοινώσει Αγ. Σταυρόπουλο και Γ. Σύψα ο Ν. Φαρμάκης

Ερωτηματικό το τρίτο πρόσωπο από τη Ναυπακτία

Την παρουσίαση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δίνοντας έτσι και ένα πρώτο δυνατό στίγμα για την παράταξή του «Όλα από την αρχή». Η εκδήλωση στο νομό θα γίνει την Τρίτη 19 Μαρτίου στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στις 20:00 και αναμένεται σε αυτή να ανακοινωθούν και οι δύο Ναυπάκτιοι υποψήφιοί του, ο Άγγελος Σταυρόπουλος και ο Γιάννης Σύψας. Ερωτηματικό αποτελεί έως ώρας το εάν θα υπάρξει και τρίτο πρόσωπο από την περιοχή, κάτι που αν συμβεί, σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, θα είναι γυναίκα.

 «Τα ψηφοδέλτιά μας απαρτίζονται από διαφορετικές και ξεχωριστές προσωπικότητες, που όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ξέρουν, θέλουν και μπορούν να κάνουν πράξη την αυτονόητη επανάσταση της λογικής που έχει ανάγκη ο τόπος μας» σημειώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, εκφράζοντας την βεβαιότητά του για τη δυναμική των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, που στο σύνολό τους προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών και είναι στελέχη με διακριτό αποτύπωμα στους επαγγελματικούς χώρους που ανήκουν, καθώς και στην κοινωνική και πολιτική δράση τους.

Ποιοι είναι όμως οι Ναυπάκτιοι υποψήφιοι

Ο Άγγελος Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1978 στη Ναύπακτο όπου και ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές, σε θέματα Οικονομίας και Διοίκησης.

Από νωρίς εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα με αντικείμενο τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ το επαγγελματικό του ενδιαφέρον κέρδισαν τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα επενδυτικά προγράμματα, που σκοπό έχουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, σε Εθνικό & Περιφερειακό επίπεδο, σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. 

Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με αντικείμενο τη ποιοτική ανάλυση οικονομικών στοιχείων, αλλά και στο σχεδιασμό επιμορφωτικών προγραμμάτων σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής του Σώματος Λογιστικής Τυποποίησης του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης & της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του ιδίου Υπουργείου. Υπήρξε συνεργάτης της ΟΠΑΠ Α.Ε με αντικείμενο την ανάλυση & παρακολούθηση συμβάσεων, κ.α.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται από θέση ευθύνης στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» Πελοποννήσου-Ηπείρου-Δ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, με αντικείμενο το συντονισμό & τη διαχείριση σε Περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο, Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου & του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πέραν της επαγγελματικής του απασχόλησης σε θέματα Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τα του τόπου του. Σε μικρή ηλικία εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ναυπακτίας, εκλεγμένο μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, καθώς και στα κεντρικά όργανα από θέση ευθύνης της κεντροδεξιάς παράταξης και της νεολαίας της.

Είναι 40 ετών, παντρεμένος με τη Διατροφολόγο – Διαιτολόγο Αθηνα Κατσίκα και πατέρας δύο παιδιών, της Αθανασίας και Ανδριάνας.

Ο Γιάννης Σύψας γεννήθηκε στην Ναύπακτο το 1964. Οι γονείς του είναι ο Παναγιώτης Σύψας και η Νίκη Γράψα  – Σύψα.  Έχει μια κόρη, την Νένα, η οποία είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής Πάτρας.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ναυπάκτου και σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α.  από το οποίο πήρε πτυχίο το 1988. Υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας καθώς και σε άλλα δημόσια σχολεία της χώρας.

Υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στα φοιτητικά του χρόνια και κατόπιν μέλος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών με έντονη συνδικαλιστική δράση.

Κατά την περίοδο 2010 – 2014 εκλέχτηκε πρώτος σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου με την παράταξη του Κ. Κονίδα. Κατά την περίοδο 2014 – 2019 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ναυπακτίας.

Την περίοδο 2014-2016 διετέλεσε αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, πρόεδρος της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής. Την περίοδο 2017-2019 διετέλεσε αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Οικονομικής Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπακτίας.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα