Ανοίγει συζήτηση ο δήμος για την απαγόρευση του καπνίσματος

Διάλογο για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σκέφτεται να ανοίξει ο αντιδήμαρχος καταστημάτων Αντώνης Φράγκος, γνωρίζοντας εκ των προτέρων βέβαια ότι δεν θα είναι μία εύκολη διαδικασία. Το θέμα «καίει» και είναι σχεδόν βέβαιο ότι απέναντί του θα βρει αρκετούς που να μην είναι θετικοί.

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες αναμένεται σύντομα να απευθύνει κάλεσμα τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στα συλλογικά τους όργανα προκειμένου να καθίσουν στο τραπέζι της συζήτηση εξετάζοντας τόσο το τι ισχύει, όσο και το τι μπορεί να γίνει. Βέβαια, αυτό ακούγεται λίγο… κάπως, καθώς και το τι ισχύει τυπικά ξέρουμε, και το τι θα πρέπει να γίνει, ασχέτως εάν κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.

Ο δήμος, να παρατηρήσουμε εδώ, δεν έχει ελεγκτικό ρόλο στο θέμα, όμως μπορεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να ανοίξει τη συζήτηση, βάζοντας στο παιχνίδι, μέσω αυτής στη συνέχεια, και τις ελεγκτικές αρχές.

Υγ: να θυμίσω μόνο, όπως ορθά παρατήρησε κωμικός σε παράστασή του, το όνομα του οποίου μου διαφεύγει, πως στην πρώτη απόπειρα εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα, δεν απαγορεύτηκε το τσιγάρο… αλλά το τασάκι.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Εμπρός” 

Προτεινόμενα άρθρα