Ανοίγουν αύριο Σάββατο τα παζάρια της Ναυπάκτου- Γ. Παπαϊωαννίδης: «Έτοιμος ο δήμος για τη διοργάνωση»


Τις πύλες τους ανοίγουν αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου τα παζάρια στην πόλη της Ναυπάκτου, συνεχίζοντας την παράδοση δεκάδων ετών. Αποτελώντας πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από τις γύρω περιοχές, οι οποίοι θα συνδυάσουν τις αγορές τους με τη βόλτα στην περιοχή, η εμποροπανήγυρη τραβά τα βλέμματα πάνω της για μία ακόμα χρονιά, με τους ανθρώπους του δήμου Ναυπακτίας να δηλώνουν έτοιμοι από πλευράς προετοιμασίας.


Καταρχάς θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η έναρξη των παζαριών, τυπικά, είναι προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου, μετά και τη Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου,  ενώ θα είναι σε λειτουργία για επτά ημέρες, έως δηλαδή και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου. Όπως μας μετέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαϊωαννίδης, οι εργασίες από την πλευρά του δήμου ολοκληρώθηκαν, ώστε το σύνολο των υποδομών να είναι έτοιμο με την επίσκεψη των πρώτων πολιτών. Ο δήμος μεταξύ άλλων έχει φροντίσει και για κάποια αντιπλημμυρικά έργα γύρω από την κατασκευή της τέντας, ενώ έχει επιστήσει την προσοχή και στον ανάδοχη του συγκεκριμένου έργου ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα εντός των παζαριών στην περίπτωση βροχοπτώσεων.

Οι κατανομή των αδειών

Φέτος, μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, όσον αφορά το τυπικό μέρος της διαδικασίας και της συνεργασίας του δήμου με τους εμπόρους, κάθε περίπτερο θα φέρει και από έναν αριθμό, ώστε να είναι πιστοποιημένη η ύπαρξη όλων σε σημεία που έχουν πάρει άδεια, ενώ ο δήμος, για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και διευθέτηση του χώρου έκανε και οριοθέτηση με γραμμές στο δάπεδο.
Ο συνολικός αριθμός των θέσεων είναι 459, εντός του στεγασμένου χώρου, με τον κάθε ένα έμπορο να μπορεί να καταλαμβάνει έως και 6, ενώ οι εκτός θέσεις πριν από την είσοδο είναι 22, προοριζόμενες κατά κύριο λόγο για ντόπιους παραγωγούς. Ήδη στο χώρο των παζαριών έχει αναλάβει δράση και η εταιρεία φύλαξης, με σαφή μάλιστα εντολή από το δήμο, όπως πληροφορηθήκαμε, κανένας έμπορος να μην εισέλθει στο χώρο εάν πριν δεν έχει τακτοποιήσει τα της άδειάς του στο δήμο Ναυπακτίας. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος, μας είπε ο Γ. Παπαϊωαννίδης, ήταν αρκετά μεγάλη, καλύπτοντας σε προφορικό επίπεδο το σύνολο των θέσεων, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα έρθουν εν τέλει και όλοι. Στην περίπτωση που κάποιοι τελικά εξ αυτών δεν δώσουν το παρών, τότε υπάρχει λίστα εμπόρων που αναμένουν για να πάρουν τις συγκεκριμένες θέσεις. Οι δυσκολίες της περιόδου, βέβαια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου, θα οδηγήσουν σε κενά περίπτερα εντός του χώρου των παζαριών, τα οποία και θα καλυφθούν με μουσαμάδες, προς αποφυγή ενδεχόμενης παράτυπης κατάληψής τους.
Τέλος, να σημειώσουμε πως έγινε και η εγκατάσταση του Λούνα Παρκ στο χώρο, χωρίς όμως το «χαλί», που πριν από λίγο χρονικό διάστημα «πρωταγωνίστησε» σε ένα δυστύχημα σε άλλη περιοχή της χώρας. Ο ιδιώτης πληροφορηθήκαμε πως έχει προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία του δήμο Ναυπακτίας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, καλύπτοντας το σύνολο των τυπικών προϋποθέσεων που απαιτούνται, παράμετρος να θυμίσουμε για την οποία σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είχε ξεκαθαρίσει και ο δήμαρχος Ναυπακτίας, μετά από ερώτηση που είχε τεθεί, πως δεν τίθεται ζήτημα «έκπτωσης».

Προτεινόμενα άρθρα