Ανοιχτό τα ενδεχόμενο για επιπλέον πρόσληψη στη ΔΕΥΑΝ

Τα θέμα των προσλήψεων στη ΔΕΥΑΝ, το οποίο συζήτησε το πρόσφατο ΔΣ της επιχείρησης, ετέθη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας. Την αρχή έκανε ο σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Νίκος Δημητρόπουλος, και μέλος της ΔΕΥΑΝ, κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη απόφασή της να προχωρήσει στην πρόσληψη δύο εργαζομένων μέσω της δυνατότητας που έδωσε το αρμόδιο υπουργείο σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας. Εστιάζοντας σε παλαιότερη απόφαση του ΔΣ, σύμφωνα με την οποία ορίστηκαν οι ανάγκες των προσλήψεων, υποστήριξε πως σήμερα δεν δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις βάσει εκείνης, αλλά άλλης εισήγησης στην οποία προκρίθηκαν οι προσλήψεις μόλις δύο εργαζομένων. Ανέφερε επίσης πως η ΔΕΥΑΝ λόγω της συγκεκριμένης αδυναμίας της να καλύψει τις ανάγκες της κάθε χρόνο από το υπάρχον προσωπικό της καταφεύγει στη σύμβαση με ιδιώτη, προσθέτοντας ακόμα πως αυτό περνά δύσκολα από τον επίτροπο.
«Έπρεπε να ζητήσουμε τις θέσεις εργασίας, ώστε να έχουμε και τη δικαιολογία να πάμε μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις και πάλι στη λύση του εργολάβου», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ακόμα πως η επιχείρηση θα βγαίνει ζημιωμένη οικονομικά εάν συνεχίσει την τακτική αυτή. Τέλος, στάθηκε σε μία ειδικότητα που κατά τον ίδιο θα έπρεπε να έχει προκριθεί, αναφέροντας αυτή του οικονομολόγου, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος λόγω και της μη ύπαρξης άλλου τέτοιου στη ΔΕΥΑΝ.
Η απάντηση του Β. Γκίζα
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με την Δ/ντρια του αρμοδίου τμήματος στο υπουργείο Εσωτερικών πληροφορήθηκε καταρχάς πως εάν αποφασιστούν σήμερα συγκεκριμένες προσλήψεις τότε θα πρέπει και να γίνουν όταν θα έρθει η ώρα. Επίσης τόνισε πως για να προκριθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει παράλληλα η ΔΕΥΑΝ να εγγράψει και τα σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό δεσμεύοντάς τα. «Προχωρήσαμε στην πρόσληψη των 2 απολύτως απαραίτητων εργαζόμενων, ενός πολιτικού μηχανικού και ενός ηλεκτροτεχνίτη», είπε, υποστηρίζοντας πως για τις υπηρεσίες του οικονομολόγου αυτή τη στιγμή η επιχείρηση υποστηρίζεται από εξωτερικό συνεργάτη, ο οποίος μάλιστα της κοστίζει 10.000 ευρώ λιγότερα το χρόνο, απ’ ότι θα κόστιζε ένας μόνιμος υπάλληλος. Για την περίπτωση του χημικού, που επίσης τέθηκε, είπε πως η ΔΕΥΑΝ είχε και θα συνεχίσει να έχει υποχρεωτικά συνεργασία με το Πα/μιο Πατρών, πράγμα που κάνει την πρόσληψη μη απαραίτητη.
Συνεχίζοντας ο Β. Γκίζας εστίασε στο ότι για να παρθεί μία απόφαση μεγάλου αριθμού προσλήψεων (9 υποστηρίχτηκε κάποια στιγμή όσοι και εκείνοι που εργάζονται μέσω του εργολάβου) θα πρέπει πριν να έχει αποκρυσταλλωθεί το ότι μπορεί η ΔΕΥΑΝ να τις σηκώσει, σε βάθος χρόνου. «Άκριτα δεν μπορούμε νε επιβαρύνουμε την επιχείρηση», πρόσθεσε, λέγοντας όμως πως ο ίδιος έχει δώσει εντολή να διερευνηθεί εάν στην απόφαση των δύο μπορεί άμεσα να προστεθεί και ενός τρίτου ή και τέταρτου, μιλώντας για την ειδικότητα του οικονομολόγου και ενός υδραυλικού.
 
Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα