Απολογισμός δράσης και δέσμη αιτημάτων από το Εργατικό Κέντρο

Πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 28  Ιανουαρίου η  ετήσια  Γενική Συνέλευση  των αντιπροσώπων μελών της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας.  Οι εργασίες της  ξεκίνησαν  με τη διαπίστωση της απαρτίας, καθώς  επί συνόλου 51 αντιπροσώπων παρόντες ήταν οι 37. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ. Αριστομένης Χάρος  εισηγήθηκε τον Διοικητικό Απολογισμό και τον Προγραμματισμό Δράσης.

Οι εργασίες  συνεχίστηκαν με τον οικονομικό απολογισμό, την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και τον οικονομικό προϋπολογισμό. Ακολούθησαν  οι τοποθετήσεις των συνέδρων, η δευτερολογία του Προέδρου του Ε.Κ.Ν.Δ. και η έκδοση του ψηφίσματος, το οποίο ήταν χωρισμένο σε δύο ενότητες, μία που αφορούσε εργασιακά θέματα αλλά και την κυβερνητική πολίτική και μία με εστίαση στα της Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει:
«Απέναντι σε μία Κυβερνητική πολιτική, η οποία δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές συνέπειες στην ευημερία της κοινωνίας, αφού βαθαίνει τις ακόμη περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, εμείς αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε σθεναρά:
Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης µε την εγγύηση του Κράτους.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιµετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεµβατισµό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωµάτων των εργαζοµένων, µε κυρίαρχα το δικαίωµα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγµατεύσεων και το δικαίωµα απεργίας.
Άµεση επαναφορά του κατώτατου µισθού στα 751 ευρώ και µετέπειτα καθορισµός του ύψους του µέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας µε αποκατάσταση της καθολικής της δέσµευσης.
Άµεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών µνηµονιακών πολιτικών.
Μόνιµη και αποτελεσµατική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασµού της.
∆ίκαιο φορολογικό σύστηµα.
Ποσοτική και ποιοτική αναβάθµιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών µηχανισµών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Σε τοπικό επίπεδο παλεύουμε και διεκδικούμε:
Φρένο στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ναυπάκτου. Παραμονή και ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών στη Ναύπακτο.
Μετονομασία της οδού Ι. Αποκαύκου σε οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση του που θα υποβαθμίζει τους αγώνες και τις θυσίες των νεκρών αγωνιστών της Εργατικής Τάξης.
Τη στελέχωση της ΔΟΥ Μεσολογγίου και την αποφυγή μεταφοράς τμημάτων στο Αγρίνιο.
Τη συμμετοχή Μελών της Διοίκησης του ΕΚΝΔ σε όλες τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Ναυπακτίας.
Στελέχωση των Κέντρων Υγείας Ναυπάκτου και Άνω Χώρας με Ιατρικό και Νοσηλευτικό  Προσωπικό.
Κατασκευή ΜΑΡΙΝΑΣ στη Ναύπακτο χωρίς καμία παρέμβαση στο φυσικό κάλος.
Την Ίδρυση Μουσείου στην πόλη της Ναυπάκτου.
Την άμεση αξιοποίηση των χώρων Αντιρρίου, του εργοταξίου της Γέφυρας, χωρίς να παραχωρηθεί σε ιδιώτη.
Την άρση  των εμποδίων για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ χωρίς την παραχώρηση σε ιδιώτη.
Τη μείωση των Διοδίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» για όλους τους κατοίκους της περιοχής.
Οι χώροι που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ να περάσουν στα χέρια του Δήμου Ναυπακτίας.
Ο αγώνας μας δεν σταματά και δεν πτοείται. Η αντιπαράθεσή μας με τις ανάλγητες κυβερνητικές  και μνημονιακές πολιτικές  είναι μονόδρομος».

Τέλος με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε   ο Διοικητικός – Οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου έτους  και ο Προϋπολογισμός του επόμενου έτους με 32 ψήφους υπέρ και 5 κατά.  Μετά το τέλος των εργασιών πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Προτεινόμενα άρθρα