Αργ. Καρδασοπούλου: «ΟΧΙ πια άλλες ασέβειες»

Ο Ευλογημένος από την Παναγιά μας «Αύγουστος μήνας», τείνει προς το τέλος του…

Τα κλειδιά από τις σχολικές πόρτες ανυπομονούν να ζευγαρώσουν με τις κλειδωνιές τους κι αμέσως να πλημμυρίσουν τάξεις και προαύλια από χαρούμενες νεανικές φωνές και με παιχνίδια!

Μια καινούρια σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει με τις γνωστές ευθύνες αυξημένες, όχι μόνο για την μαθητική νεολαία, αλλά κυρίως και προ παντός για τους υπεύθυνους να διδάξουν.

«Η έδρα του Δασκάλου», όποιας βαθμίδας και αν ήταν, έπαιζε πολύ σοβαρό ρόλο! Το χθες, άρρηκτα δεμένο με το σήμερα και με την ευθύνη του αύριο για σωστές, όσο και τίμιες αντιμετωπίσεις, όχι μόνον επαγγελματικών, πάσης φύσεως γνώσεων.

Η εποχή όμως την οποία διανύουμε πώς και πόσο «άμεμπτη» –  «ανεπίληπτη» – «αψεγάδιαστη» και άξια προς «διδαχή και μίμηση» τυγχάνει;;;

Ποια όσια και ιερά της πατρίδας μας, στον εθνικό, τον θρησκευτικό, τον τίμιο και ειλικρινή τομέα διακυβέρνησης δεν έχουν υποστεί κακοποίηση και μέχρις εξευτελισμού μάλιστα, και κυρίως από διαφόρων Κυβερνήσεων πρόσωπα.

Ο τωρινός Πρωθυπουργός μας τουλάχιστον, είναι παντρεμένος Χριστιανικά και έχει βαπτίσει και τα παιδιά του σε Χριστιανική Εκκλησία μέσα σε κολυμπήθρα! Αισιόδοξο μήνυμα ότι μνημονεύει Θεό και μπορούμε να ελπίσουμε πως πιστεύοντας σε ιερά και όσια δεν θα επιτρέψει άλλους εξευτελισμούς, τόσο στον θρησκευτικό τομέα, όσο και στον ιστορικό των προγόνων!

Αρκετά οι ιεροί αγώνες μας που χλευάστηκαν.

Στόχος υποτιμήσεων, μέχρις εξαφανισμού, έχουν γίνει στα σχολεία μας και τα αρχαία μας Ελληνικά…

Θα αναφέρω όμως κάποιο μου παράδειγμα, με αναμφισβήτητη αλήθεια, που θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό που τρέφει ολόκληρη η υφήλιος για το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.

Πριν από κάποια χρόνια, στενή μου φίλη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Sorbonne στο Παρίσι, είχε συμφοιτητάς – τριες, όχι μόνο από πολλά κράτη της Ευρώπης, αλλά και τα διαφορετικά χρώματα επιδερμίδας, άλλων επιβεβαίωναν τον τόπο καταγωγής τους!

Το ότι καθόντουσαν στα ίδια θρανία ήταν αρκετό να δημιουργήσει εγκάρδια φιλικότητα μεταξύ τους και αυθόρμητα, μόλις άκουσαν πως ήταν Ελληνίδα, ασχέτως εάν το χρώμα της δικής τους επιδερμίδας έτυχε να είναι κίτρινο ή μαύρο … έσπευσαν με πολύ σεβασμό και θαυμασμό για την καταγωγή της, να της απευθύνουν τον λόγο στα … αρχαία Ελληνικά!!!… Και μάλιστα με αρκετή άνεση!

Ευτυχώς που η φίλη μου είχε την τύχη να έχει διδαχθεί τέλεια τα αρχαία Ελληνικά και ήταν εις θέση να ανταποκριθεί επάξια για την πατρίδα μας!

Θεωρώ περιττό να προσθέσω ο,τιδήποτε άλλο, για να προβάλλω την προγονική μας διδαχή.

Αργυρούλα Καρδασοπούλου
Εκπαιδευτικός
Συγγραφέας – Λογοτέχνις
Μέλος Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “εμπρός” 

Προτεινόμενα άρθρα