Αργ. Καρδασοπούλου: Ποια τα Σύγχρονα Πιστεύω;;

Πόσοι και Ποιοι από τους πολιτικούς μας αισθάνονται και «γνήσιοι» Έλληνες Πολίτες;; Ποια τα σύγχρονα Εθνικά – Ελληνικά Πιστεύω;;

Κατ’ αρχήν, η λέξη «γνήσιος» σημαίνει ότι κάποιος είναι αληθινός – αγνός – ανόθευτός και είναι και συνώνυμο και με το «άδολος», δηλαδή που δεν σκέπτεται και ύπουλα, που άλλα να λέει και άλλα στην πραγματικότητα να πιστεύει και να επιδιώκει.

Και με όσα συμβαίνουν και καθημερινά μας προβληματίζουν, όταν τα ακούμε ή τα διαβάζουμε, αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να διερωτηθώ: Πόσο ανεύθυνοι είμαστε όλοι μας για όλα όσα συμβαίνουν και για τους υπευθύνους οι οποίοι, άλλοτε δεν έχουν προβλέψει και άλλοτε συμμετέχουν, πότε σε παράλογες και πότε σε ανέντιμες καταστάσεις με ολέθρια γεγονότα και αποτελέσματα…

Μόνο σπάνια δεν είναι πια τα όσα, ύπουλα, σαθρά και ανέντιμα που συμβαίνουν, υποκρύπτουν και μερικά άτομα, που την λέξη «Τιμή» την επιδιώκουν απροκάλυπτα και την λαχταράνε, όχι από υπαγόρευση «Ιδανικών» τους, αλλά και κάποιες φορές και για υπέρογκα και ποικίλα θέματα που υποκρύπτουν και γενικότερα «κάποιας λογής δανεικά τους».

Διότι «δανεικά» δεν είναι μόνο ένα ποσόν χρημάτων που θα παραχωρηθεί με την υποχρέωση να επιστραφεί και μάλιστα χωρίς τόκο.

Δανεικές είναι και κάποιες μεγαλόσχημες εκδουλεύσεις, προς χάριν των οποίων, (υπονοείται) θα χρειαστεί, είτε στο εγγύς, είτε στο απώτερο ή … και στο απώτατο μέλλον να ανταποδοθεί και με αντίστοιχο υπερπλεόνασμα!

Οι καταστάσεις μας, που δεν είναι εξαρτημένες μόνο από γιατρούς (που είναι πια και αυτό αναγκαίο, να μην είναι ψευτογιατροί) και ανάλογα με τις λανθασμένες ίσως προλήψεις που είχαν γίνει, να έχουμε υποστεί κάποια, όχι παράλογη βέβαια, βοήθεια από πολιτικό πρόσωπο να την διευκρινίσει … ας προσέξουμε διπλά … και πολλαπλά! … Δεδομένου ότι οι … Φίλοι μας οι Τούρκοι δεν έχουν πάψει να παραμονεύουν πάντα.

Οι καινούργιες Εκλογές δεν είναι αποκλεισμένες στο μακρινό μέλλον …. Εάν για οποιαδήποτε αιτία χρειασθεί να προσέλθουμε και πάλι στα Εκλογικά Κέντρα… Η τιμιότητα και ο σεβασμός μας προς τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας, που τα «Ιδανικά» «Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια» αντιπροσωπεύουν, τόσο το 1821 όσο και το 1940, να μην τα εξευτελίσουμε!

Η Σύγχρονη Τιμή «ΜΑΣ» να μην ξεπουληθεί αισχρά και την στερηθούν τα δικά μας παιδιά και εγγόνια!

Αργυρούλα Καρδασοπούλου

Εκπαιδευτικός

Προτεινόμενα άρθρα