Αρνητικό το τεστ για τον κορονοϊό περιστατικού από τη Ναύπακτο

Η αρχή της εβδομάδας βρίσκει την πόλη της Ναυπάκτου υπό τους νέους ρυθμούς των απαγορεύσεων που ισχύουν από σήμερα το πρωί, όμως έφερε και μία ευχάριστη είδηση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του emprosnews.gr, το τεστ για τον κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ύποπτο περιστατικό από την περιοχή, στο νοσοκομείο του Ρίου, βγήκε αρνητικό. Πρόκειται για την περίπτωση που σας ενημερώσαμε το Σάββατο, όπου ένα άτομο της περιοχής έχει διαγνωστεί με πνευμονία, έχοντας κάνει και πυρετό, χωρίς όμως δύσπνοια. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να βρίσκεται στο σπίτι του, με τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε.  Να θυμίσουμε, όπως γράφαμε και το Σάββατο, πως ο συνδυασμός των δύο πρώτων συμπτωμάτων που σας αναφέραμε οδήγησε στη δρομολόγηση της διαδικασίας βάσει του πρωτοκόλλου που έχει δοθεί, όμως η παρότρυνσή μας να αποφεύγουμε τα γρήγορα συμπεράσματα αποδείχτηκε σωστή, καθώς τα τελικά συμπεράσματα για το περιστατικό τώρα μπορούν να εξαχθούν.

Επαναλαμβάνουμε όμως, και τα όσα επίσης γράψαμε το Σάββατο στο ίδιο μας ρεπορτάζ:

«Στο Κέντρο Υγείας της Ναυπάκτου δεν έχε υπάρξει έως σήμερα ενημέρωση από ιδιώτη γιατρό της περιοχής, ή από το νοσοκομείο του Ρίου, για άλλο περιστατικό από τη Ναυπακτία που να έχει υποβληθεί στο εν λόγω τεστ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν παρουσιάσει κάποιο από τα συμπτώματα (πχ ακόμα και χαμηλό πυρετό), οι οποίοι όμως, πάντα βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί, παραμένουν στο σπίτι τους παρακολουθούμενοι για την πορεία της υγείας τους, με την υποσημείωση και εδώ ότι είναι πιθανό να πρόκειται για κάτι άλλο και όχι για περιστατικό κορονοϊού. Άλλωστε αυτή η τακτική είναι η τακτική που ακολουθείται εδώ και μέρες στη χώρα, με την εξέταση μέσω του τεστ να γίνετε σε συγκεκριμένα περιστατικά που είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είτε παρουσιάζουν αιφνίδια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται από όλους αυστηρή τήρηση των κανόνων, καθώς και να αποφεύγουμε να βγάζουμε συμπεράσματα, πολύ περισσότερο δε να πλάθουμε σενάρια χωρίς συγκεκριμένα και πολύ περισσότερο επίσημα στοιχεία».

Προτεινόμενα άρθρα