Αυτές οι Περιφερειακές εκλογές θα έχουν ενδιαφέρον

Είναι η τρίτη φορά που θα κληθούμε να ψηφίσουμε για τους αιρετούς της Περιφέρειας, όμως εκτιμώ πως θα είναι η πρώτη που το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι στοιχειωδώς έντονο και για εκεί. Στην πρώτη εκλογική διαδικασία του 2010 δεν ξέραμε καν για τι πράγμα ψηφίσαμε, αφού καλά καλά δεν ήξεραν κι αυτοί που ζητούσαν την ψήφο μας, ενώ και στη διαδικασία του 2014 το κλίμα δεν ήταν κατά πολύ διαφορετικό.

Σήμερα, όμως, έχω την αίσθηση πως αυτό εν μέρει έχει αλλάξει. Κι αυτό οφείλεται στο ότι γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό πως ο συγκεκριμένος βαθμός διοίκησης έχει πολύ σημαντικό ρόλο στο τι συμβαίνει στον τόπο μας. Δείγμα του κλίματος που αλλάζει, είναι και το ότι σταδιακά πρόσωπα που έχουν λόγο και ρόλο στις τοπικές κοινωνίες στρέφονται προς τα εκεί, επιλέγοντας αυτή την «πολιτική σταδιοδρομία». Στόχος τους, προφανώς, να θέλξουν ψηφοφόρους ανοίγοντας τον κύκλο τους, σπάζοντας τα αρκετά ασφυκτικά κομματικά πλαίσια που έχουν μπει «ομπρέλα» στους υποψήφιους Περιφερειάρχες.

Το βράδυ των εκλογών, θα ξέρουμε εάν θα το έχουν πετύχει. Η σύγκριση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, με κάποιες απαραίτητες προσθαφαιρέσεις, με εκείνα των ευρωεκλογών θα μας δώσουν την απάντηση.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα