«Βασική φιλοσοφία μας η ειλικρίνεια μεταξύ μαθητή-γονέα-καθηγητή»

Το «Neon Φροντιστήριο» άνοιξε στην πόλη της Ναυπάκτου

Το «Neon Φροντιστήριο» ανοίγει τις πόρτες του στην πόλη της Ναυπάκτου και περιμένει τους πρώτους του μαθητές. Τέσσερις καθηγητές, με εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο κοινό επαγγελματικό τους βήμα, καταθέτοντας τη δική τους πρόταση στον τομέα της ενισχυτικής διδασκαλίας. Ο  Θόδωρος Κατσάνος, ο Γιώργος Κονίδας, ο Περικλής Μπούρμπουλας και ο Στέφανος Μπιρπανάγος, οι οποίοι αποτελούν την καρδιά του νέου αυτού εγχειρήματος, σήμερα μιλούν στην «ε» για την απόφασή τους αυτή, για τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, αλλά και για το τι έρχονται να κομίσουν ως νέο στην πόλη στον επαγγελματικό τους τομέα. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν…

Μία νέα αρχή, ένα νέο φροντιστήριο στην πόλη της Ναυπάκτου. Τι σας οδήγησε στο να πάρετε αυτή την απόφαση;

Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία στην έγκυρη και δημοφιλή εφημερίδα σας. Είμαστε τέσσερις νέοι άνθρωποι που αγαπάμε τη δουλειά μας, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό το νέο εγχείρημα. Η αγάπη για τη δουλειά μας ήταν το κίνητρό μας πάντα και προσωπικά αλλά και ομαδικά.

 

 Τι ερχόσαστε να κομίσετε στον τομέα της ενισχυτικής διδασκαλίας, ως νέα πρόταση;

Η ενισχυτική διδασκαλία που σκοπεύουμε να  προσφέρουμε στο φροντιστήριό μας έχει διττό στόχο. Την αφομοίωση και απόκτηση γνώσης σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα αφενός και αφετέρου την επιτυχία στις εξετάσεις κάθε είδους (ενδοσχολικές και πανελλαδικές). Ας μην κρυβόμαστε, οι επιτυχίες των μαθητών μας μέσα από τον αγώνα τους, «θρέφουν» και εμάς τους δασκάλους τους με περηφάνια και είναι πάντα ο κύριος στόχος μας.

Παρατηρώντας τα τελευταία χρόνια μια αυξητική τάση προς την τεχνική εκπαίδευση θα είμαστε ίσως το μόνο φροντιστήριο στην πόλη που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές του ΕΠΑΛ, προσφέροντάς τους ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα μαθήματα, όλων των ειδικοτήτων.

Παρά το Νeον του ονόματος μας, τα στελέχη μας διαθέτουν εμπειρία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημόσιας, ιδιωτικής, τυπικής και άτυπης, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας με αξιοσημείωτες επιτυχίες. Η επαφή με τους μαθητές μας δεν ολοκληρώνεται με την αποφοίτηση τους από το Λύκειο , αλλά συνεχίζεται υποστηρικτικά και στην περαιτέρω ακαδημαϊκή τους πορεία.

Βασική φιλοσοφία μας είναι η ειλικρίνεια στο τρίπτυχο Μαθητής -Γονέας-Καθηγητής.

 

Κάνετε αυτό το νέο ξεκίνημα ενώ είμαστε ακόμα στη δίνη των όσων έχει φέρει στη ζωή μας η πανδημία. Σας προβληματίζει καθόλου αυτό, με δεδομένο πως επηρεάζει άμεσα σε πολλούς τομείς το έργο σας, από το πως γίνονται τα μαθήματα μέχρι φυσικά τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου…

Η περίοδος που ζήσαμε και ζούμε είναι αναμφιβόλως πολύ δύσκολη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ειδικά στον χώρο της παιδείας κληθήκαμε όλοι (μαθητές, καθηγητές και γονείς) να ανταπεξέλθουμε άμεσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και να βάλουμε στην ζωή μας την τηλεκπαίδευση ως ένα εναλλακτικό μέσο διδασκαλίας και απόκτησης γνώσης. Οι δυσκολίες αυτές μας έκαναν όλους πιο δυνατούς και για να απαντήσουμε ευθέως στο ερώτημά σας, ναι βεβαίως λαμβάνουμε υπόψιν αυτές τις δυσκολίες αλλά αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίζουμε στην σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα.  Επειδή  η εξέλιξη της επιδημίας είναι απρόβλεπτη, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας στους μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στα δια ζώσης μαθήματα ο χώρος μας είναι έτσι διαμορφωμένος που θα μπορούμε να τηρήσουμε όποιο υγειονομικό πρωτόκολλο επιβληθεί, αλλά ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν διαδικτυακά μαθήματα  διαθέτουμε την υποδομή να τα στηρίξουμε.

Έχοντας επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα μαθημάτων σε προσιτές για την περίοδο τιμές.

Μιλήστε μας για την ουσία της δουλειάς σας, σε συνάρτηση με το σχολείο. Στην Ελλάδα είναι καθιερωμένο στη συνείδηση του κόσμου ότι οι μαθητές δεν μπορούν να πορευτούν μόνο με τα όσα διδάσκονται στα σχολεία. Κάτι έχουμε κάνει λάθος στον τομέα αυτό προφανώς…

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην χώρα μας είναι πολλαπλά και σύνθετα και αδύνατον να αναλυθούν εν συντομία και σε βάθος. Το σχολείο είναι χώρος «ιερός» και κάνεις δεν αμφισβητεί την χρησιμότητά του. Αντικειμενικές δυσκολίες όμως που υπάρχουν κάνουν την παρουσία των φροντιστηρίων απαραίτητη για την ολοκλήρωση των στόχων που αναφέραμε πρωτύτερα, της κατάκτησης της γνώσης και της επιτυχίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε εμείς.

Κατανοούμε ότι ένας καθηγητής  σχολείου δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποδοτικός όταν έχει να διαχειριστεί μια τάξη με πολλούς στον αριθμό μαθητές, διαφορετικού επιπέδου. Στο φροντιστήριο Νeον τα ολιγομελή τμήματα με ίδιου επιπέδου μαθητές βοηθούν στο να γίνεται καλύτερης ποιότητας μάθημα, στοχευμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή.

 

Ποια είναι η γκάμα των μαθημάτων αλλά και των ηλικιών που μπορούν να έρθουν στο φροντιστήριό σας;

Στο φροντιστήριό μας γίνονται όλα τα μαθήματα Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ όλων των  ειδικοτήτων.

 

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μη σας ζητήσω να στείλετε ένα μήνυμα στα παιδιά που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων…

Να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές, μέσα από μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά για αυτούς, οι κόποι που κατέβαλαν να μην πάνε χαμένοι. Καλή τύχη καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα.

Neon Φροντιστήριο

Λόρδου Βύρωνα και Φιλικής Εταιρείας

(Γρίμποβο έναντι παρκινγκ)

Τηλ: 693 908 3163

Mail: frontistirioneon@gmail.com

 

Κατσάνος Θεόδωρος, MSc Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών , ΕΜΠ, Φυσικός , Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κονίδας Γεώργιος, Μαθηματικός ΑΠΘ

Μπούρμπουλας Περικλής, Μαθηματικός, Πανεπιστήμιο Πατρών

Μπιρπανάγος Στέφανος, MSc Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα, ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγος Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών , ΕΜΠ

Προτεινόμενα άρθρα