Βασιλόπιτα με βραβεύσεις από τη Δωρική Αδελφότητα

Με την παρουσία πλήθους Δωριέων της Αθήνας και επισήμων της Φωκίδας η Δωρική Αδελφότητα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της για το 2020 στα γραφεία της στο Παγκράτι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Μπαλατσούρας αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους Δωριείς και άλλους προσκεκλημένους, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων της ΔΑ για την τριετία της θητείας του απερχόμενου ΔΣ.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ενημέρωση για κρίσιμα ζητήματα της Δωρίδας αλλά και της χώρας από τον Βουλευτή Φωκίδος και Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Μπούγα, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδος Γιώργο Δελμούζο και τον Δήμαρχο Δωρίδος Γιώργο Καπεντζώνη.

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις Δωριέων όπου ξεχώρισαν για την προσφορά τους στη Δωρίδα, την συνεισφορά τους στην επιστήμη και στην κοινωνία.

Αναλυτικά τιμήθηκαν:

  • Η Δρ Γεωργία Γερολουκά – Κωστοπαναγιώτου, Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθύντρια της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» για την συνεισφορά της στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και την κοινωνική της προσφορά. Την απονομή έκανε ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Κουτρούμπας, τέως Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών.
  • Ο κ. Θωμάς Ρούμπας, με καταγωγή από το Τείχιο, επιτυχημένος επιχειρηματίας, εμπνευστής, διοργανωτής και χορηγός των αγώνων «Tihio Race» για την προβολή της Φωκίδας. Την απονομή έκανε ο Βουλευτής Φωκίδος και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Μπούγας.
  • Η Δρ Θεοδώρα Π. Μπούτσικου με καταγωγή από τον Κονιάκο, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Νεογνολογίας ΕΚΠΑ για την συνεισφορά της στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και την κοινωνική της προσφορά. Την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδος Γιώργος Δελμούζος.
  • Η Δρ Κατερίνα Ακαρέπη, Μουσικολόγος, Καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, με καταγωγή από το Λιδωρίκι και τον Κονιάκο, για την συνεισφορά της στη διαφύλαξη της παραδοσιακής μας μουσικής. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης.
  • Ο Δρ Ιωάννης Ε. Θεοδωρόπουλος, με καταγωγή από την Σεργούλα, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών της Εκπαίδευσης για την ακαδημαϊκή του πορεία και προσφορά. Λόγω ανωτέρας βίας, την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους του το μέλος του ΔΣ Γιώργος Καλαντζής.
  • Ο Δρ Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος με καταγωγή από την Ποτιδάνεια Δωρίδος, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, για την συνεισφορά του στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και την κοινωνική του προσφορά. Την απονομή έκανε ο Αντιπρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Χαράλαμπος Μποτίνης. Εκ μέρους του Καθηγητή που απουσιάζει στην Αμερική, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Κ. Λαβίδας.

Προτεινόμενα άρθρα