Βρέθηκε κοινή πρόταση για τη λαϊκή αγορά στο κέντρο της Ναυπάκτου

Η διαδικτυακή έκδοση της «ε» αποτελεί στα χέρια μας ένα σημαντικό εργαλείο αναγνώρισης του ποια θέματα τραβούν το αναγνωστικό κοινό και ποια… όχι και τόσο. Κι αν η εμπειρία 14 χρόνων πλέον στην εφημερίδα, μου επιτρέπει να οσμίζομαι το τι συμβαίνει με αυτά που λέμε «καλά θέματα για πρώτα», η καταγραφή των δεδομένων στο emprosnews.grτους εννέα μήνες λειτουργίας του μας δείχνει ποια από τα υπόλοιπα έλκουν τον κόσμο για ανάγνωση, πολύ περισσότερο δε και για συζήτησή τους.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, που λέτε, για να μπω και στην ουσία αυτού που θέλω να γράψω, ήρθα μπροστά σε ένα θέμα που προσέλκυσε πολύ περισσότερους αναγνώστες από αυτούς που πίστευα πως θα προσελκύσει όταν έγραφα γι’ αυτό. Αναφέρομαι στο θέμα της λαϊκής αγοράς στο κέντρο της Ναυπάκτου, το οποίο ήρθε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με την εισήγηση να καταργηθεί, και τελικά αναβλήθηκε προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές προτάσεις πραγματοποίησής της σε άλλο σημείο από αυτό που γίνεται σήμερα.
Η διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε συζήτησε στη διάρκεια της εβδομάδας τα πιθανά σενάρια και όπως πληροφορήθηκα κατέληξε σε μία πρόταση η οποία και θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση, αφού πριν πάρει και το οκ της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου. Πρόκειται για το δρόμο που βρίσκεται στην προέκταση των σκαλοπατιών απέναντι και  ανατολικά της Βιβλιοθήκης, την οδό Κοσμά του Αιτωλού (μπροστά από το λογιστικό γραφείο του Σωτήρη Τσιλιγιάννη). Έμαθα επίσης πως βάσει του σεναρίου η λαϊκή θα κάνει και ένα γάμα (Γ) στην οδό Πλαστήρα για να χωρέσουν όλοι οι έμποροι. Στο πλαίσιο της συζήτησης, έπεσαν στο τραπέζι δύο ακόμα προτάσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν, μία που μιλούσε για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, και μία για τον κάθετο δρόμο στα δυτικά του Ξενία.

Προτεινόμενα άρθρα