Γιατί δεν έχει κόσμο η καλοκαιρινή Ναύπακτος;

Ο Ιούλιος έφτασε στα τέλη του, όμως η καλοκαιρινή Ναύπακτος του 2019 δεν λέει να τραβήξει τον κόσμο που θα ήθελε. Με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα η πόλη τις καθημερινές μόνο ζωντανό τουριστικό μέρος δεν θυμίζει. Κι εδώ αρχίζει μοιραία μία συζήτηση η οποία πολλές φορές έχει γίνει, πότε έως σήμερα όμως δεν μας έχει δώσει ασφαλή συμπεράσματα.

Με βασικό ερώτημα το «τι πόλη τελικά είμαστε;», αλλά και εξίσου σημαντικό το «τι θα πρέπει να κάνουμε για να θεωρηθούμε τουριστική πόλη;», όπως θέλουν κάποιοι να υποστηρίζουν πως ήδη είμαστε, η συζήτηση αυτή θα πρέπει άμεσα να λάβει χώρα σε μία πολύ σοβαρή όμως βάση.
Δεν είναι εύκολη, προφανώς, όμως θα πρέπει να γίνει, εστιάζοντας σοβαρά στις παραμέτρους που μας «κρατούν» ακόμα πίσω, από το να κάνουμε το πολυπόθητο βήμα προς τα εμπρός. Γιατί καλοί και μάλιστα πολύ οι σύγχρονοι δρόμοι που οδηγούν στην πόλη με ασφάλεια, καλό το γραφικό κάστρο μας και ο ωραίος σε φυσικό τοπίο ορεινός όγκος, όμως σε καμία περίπτωση αυτά δεν φτάνουν.

Χρέος της νέας δημοτικής αρχής, λοιπόν, είναι να προσεγγίσει με σοβαρότητα το θέμα αυτό, αναλύοντας τα δεδομένα του σήμερα, διαβάζοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό και το πώς αυτός αναπτύσσεται, καταλήγοντας εν τέλει σε ένα πλαίσιο δράσεων το οποίο θα έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις, αλλά και μετρήσιμα μεγέθη στο μέλλον.

Η συζήτηση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, και η «ε» θα είναι από εκείνους που θα την ανοίξουν, και μάλιστα σχετικά άμεσα.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα