Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες στο Ξενία Ναυπάκτου

Εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορεί έντονα στην πόλη μία φήμη, που θέλει τις εργασίες στο Ξενία να έχουν σταματήσει, χωρίς κανείς όμως να γνωρίζει τον ακριβή λόγο. Το μυστήριο έλυσε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ο Βασιλης Γκίζας, απαντώντας σε ερώτηση του προκατόχου του, λέγοντας πως διαπιστώθηκε στην πρόοδο των εργασιών ένα ζήτημα με τη στατική μελέτη που είχε εκπονηθεί, το οποίο και απαίτησε την τροποποίησή της.
Παράλληλα, όμως, ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την επίσκεψη που δέχτηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο γραφείο του από τον ανάδοχο του έργου, όπου και του ζητήθηκε το ποσό των 100.000 ευρώ επιπλέον αυτού που έχει υπογραφεί στη σύμβαση, ως συνέπεια της παραπάνω τροποποίησης. Κατά τα λεγόμενα του Β. Γκίζα ζητήθηκε από μέρους του η έγγραφη και αναλυτική παράθεση αυτών που υποστήριξε ο εργολάβος, (ποιες είναι οι εργασίες και πόσο κοστολογούνται), έχοντας πριν και την άποψη της αρμόδιας υπηρεσίας ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί. Έκτοτε, έως και σήμερα, δεν έχει υπάρξει κάποια όχληση για το θέμα, σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως με την ολοκλήρωση της τροποποίησης της μελέτης, ζήτημα ημερών, θα γίνει και πάλι η έναρξη των εργασιών.
Καταλήγοντας βέβαια ο Β. Γκίζας έθεσε στο σώμα και τα όσα ακούγονται για την έκπτωση που δόθηκε στο έργο κατά το διαγωνισμό του, και το κατά πόσο αυτή είναι πιθανόν να «πνίξει» το έργο στην πορεία του. Κι αυτή, καθώς φαίνεται, είναι η πιο σημαντική παράμετρος της υπόθεσης για την οποία ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι, αν από σενάριο μετατραπεί σε πραγματικό γεγονός. Και τότε να δούμε τι θα κάνουμε…
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα