Για να γνωρίζουμε… ένας ενδιαφερόμενος για τη μαρίνα της Ιτέας

Και μιας και ο λόγος, για μία ακόμα φορά, για το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί κάποια στιγμή μαρίνα στην πόλη της Ναυπάκτου, θα πρέπει να έχουμε κατά νου και μία άλλη περίπτωση, αρκετά κοντά μας που πρόσφατα προχώρησε.

Ο λόγος για την μαρίνα της Ιτέας, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε σε διαγωνισμό και που τελικά ένας ενδιαφερόμενος πήγε μέχρι τέλος τη διαδικασία συμμετοχής του. Πρόκειται για τον Όμιλος Εταιρειών Κυριακούλη, που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στη διαχείριση τουριστικών λιμένων, ο οποίος υπέβαλε στο Ταμείο την πρότασή του για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας εν λόγω μαρίνας για περίοδο κατ’ ελάχιστον 35 ετών.

Σύμφωνα με το ΤΑΪΠΕΔ, όπως διαβάζουμε στον τύπο, οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν την υποβληθείσα Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου επενδυτή στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ο  Όμιλος Εταιρειών Κυριακούλη δραστηριοποιείται στον κλάδο των σκαφών αναψυχής και του τουρισμού από το 1980. Αποτελείται από την «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.» (μητρική) και την «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Μονοπρόσωπη Ναυτιλιακή Ε.Π.Ε.» (100% θυγατρική), ενώ δραστηριοποιείται στους εξής τομείς:  Επαγγελματικός θαλάσσιος τουρισμός με σκάφη αναψυχής, ιδιόκτητα και τρίτων, δεύτερος η διαχείριση τουριστικών λιμένων και τρίτος η εκμετάλλευση ακινήτων.

Στο δήμο Ναυπακτίας, πιστεύουν καθώς φαίνεται πως υπάρχει πεδίο ανοιχτό, ώστε η δική μας περίπτωση να προχωρήσει. Γι’ αυτό άλλωστε, μετά και τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το έργο του καταφυγίου, δεν θέλουν να βάλουν «ταφόπλακα», όπως λένε, στην ήδη χωροθετημένη μαρίνα που υπάρχει στη Ναύπακτο, ακόμα κι αν σήμερα σε πολλούς το σενάρια φαντάζει ανέφικτο. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης επανέλαβε αρκετές φορές πως ο δήμος έχει διάθεση να τρέξει το θέμα, ενώ δεν λείπουν οι φωνές στο εσωτερικός της δημοτικής αρχής που λένε πως ο άνεμος είναι ευνοϊκός για την περίπτωσή μας. Οψόμεθα…

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα