Γ. Ασημακόπουλος: “Γιατί να μας ψηφίσετε εμάς που είμαστε με τον Γιώργο Γούλα;”

Είμαστε μια ανάσα πριν την κάλπη, οπότε ως υποψήφιος δικαιούμαι να ζητήσω την ψήφο σας και μέσω της στήλης που μου έχει διαθέσει η διεύθυνση της εφημερίδας «Εμπρός» της Ναυπάκτου. Άλλωστε την ψήφο την ζητάς, αλλιώς δεν την παίρνεις. Ή έτσι τουλάχιστον λένε.

Είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιώργο Γούλα, στο συνδυασμό Ανανέωση και Δημιουργία. Συνειδητή επιλογή που έχω κάνει χρόνια πίσω και όχι την τελευταία στιγμή. Γιατί να μας ψηφίσετε;

Ο Γ. Γούλας ασχολείται με τα κοινά περίπου 20 χρόνια και έχει διοικήσει από σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως είναι η Τεχνική Υπηρεσία, η Πολεοδομία και η Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου. Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει καμιά σκιά που να πέφτει σε θέματα ηθικής. Πέρασε δίπλα από το μέλι, αλλά το δάχτυλο είναι καθαρό. Πόντος για τον Γούλα λοιπόν.

Πέρα από τα θέματα ήθους, όλα αυτά τα χρόνια ο Γούλας έχει αποκτήσει πολύτιμη αυτοδιοικητική εμπειρία. Δεν προσγειώθηκε χθες στην αυτοδιοικητική παλαίστρα επειδή κάποιοι Σύμβουλοι τον διάλεξαν αντί να τους διαλέξει. Αντίθετα έχει μαθητεύσει περίπου δύο δεκαετίες και έχει μάθει το Δημαρχείο όσο λίγοι. Από τους τωρινούς υποψηφίους Δημάρχους δύο είναι που «ξέρουν» το Δημαρχείο και, ο ένας είναι ο Γιώργος Γούλας.

Ο Γιώργος Γούλας επίσης έχει και τα «τυπικά» προσόντα που απαιτεί η θέση του Δημάρχου. Μηχανικός στις σπουδές, με γνώση ξένων γλωσσών και κατανόηση των νέων τεχνολογιών αφού είναι Πληροφορικός. Ηλικιακά ανήκει στη δυναμική γενιά που και την υπόλοιπη Ελλάδα ωθεί τις τοπικές κοινωνίες στην επόμενη μέρα. Γιατί δεν μπορεί να θεωρείς τα Τρίκαλα πρότυπο και ταυτόχρονα να μην επιλέγεις κάποιον που έχει παρόμοιο προφίλ με τον εκεί Δήμαρχο. Γιατί είπαμε, οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά.

Ο Γιώργος Γούλας έχει δημόσιο λόγο. Δεν κρύβεται απουσιάζοντας από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως άλλοι συνυποψήφιοι, μην τυχόν και στενοχωρήσει κανέναν. Δεν αποφεύγει να μιλήσει όπου του ζητηθεί κρυπτόμενος πίσω από συνεργάτες του. Δεν αρνήθηκε ποτέ το δημόσιο διάλογο είτε αυτός γίνεται στο Συμβούλιο είτε σε μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Ο Γιώργος Γούλας έχει το πλέον ρεαλιστικό και αληθινό προεκλογικό πρόγραμμα το οποίο έχει κοπεί και ραφτεί για τη Ναυπακτία. Δεν είναι προϊόν κάποιου γραφείου επικοινωνιολόγων, δεν έχει «μοντερνιές» που ταιριάζουν σε κάθε Δήμο προεκλογικά. Αντίθετα είναι ένα σύνολο λύσεων που μπορεί να πάει τη Ναυπακτία μπροστά. Ένα πρόγραμμα που βασίζεται στο τρίπτυχο προβλήματα-πόροι-στόχοι ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης διοίκησης.

Ο Γιώργος Γούλας είναι ομαδικός παίκτης. Έχει δημιουργήσει μια ομάδα η οποία έχει επιστημονικό, επαγγελματικό και κοινωνικό εύρος. Μια ομάδα ισορροπημένη η οποία είναι έτοιμη να αναλάβει και να φέρει σε πέρας μια σειρά από κρίσιμες «δουλειές» του Δήμου είτε αυτές αφορούν πολεοδόμηση, σχεδιασμό, οικονομικά, πολιτική, κοινωνική μέριμνα, αθλητισμό, νέες τεχνολογίες, εκπαίδευση αλλά και πιο πρακτικά θέματα καθημερινότητας. Πραγματικά είναι η πλέον πλήρης δημοτική ομάδα αυτών των εκλογών.

Το καλό για το τέλος: με την απλή αναλογική ο Γούλας μπορεί να είναι στην επόμενη Δημοτική πλειοψηφία ανεξάρτητα από την κατάταξή του στις εκλογές. Όσο πιο ψηλό το ποσοστό του τόσες περισσότερες οι έδρες του και, τόσοι περισσότεροι συνεργάτες του θα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο και πιθανότατα στην πλευρά της συνεργατικής πλειοψηφίας.

Την Κυριακή κάθε ψήφος φέρνει και έδρα. Την πρώτη Κυριακή επιλέγετε Δημοτικούς Συμβούλους, αποφασίζετε ποιοι θέλετε να είναι η επόμενη πλειοψηφία ανεξάρτητα από το πρόσωπο του Δημάρχου. Ο Γιώργος Γούλας και η ομάδα του είναι μια ορθολογική επιλογή, την οποία καλό είναι να στείλετε στην επόμενη πλειοψηφία. Ο τρόπος για να γίνει αυτός είναι ένας: ψήφο στον Γιώργο Γούλα και, σταυρό σε όποιους κρίνετε ότι συμμετέχοντας στην επόμενη Δημοτική πλειοψηφία θα πάνε τον τόπο ένα βήμα πιο μπροστά. Καλό βόλι!

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος 
“Ανανέωση και Δημιουργία” 

Προτεινόμενα άρθρα