Γ. Δημητρόπουλος: «Να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας»

«Η ζωή μέσα στο σπίτι…» είναι ο τίτλος της στήλης που σήμερα  έκανε την αρχή της στο emprosnews.gr. Αναγνώστες μας μιλούν για το πώς βιώνουν  αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για τους ίδιους τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα, για το πώς «γεμίζει» ο χρόνος τους, για τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους τομέα, ενώ στέλνουν και το δικό τους μήνυμα. Μείνετε συντονισμένοι στη δική μας μεγάλη παρέα, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας φυσικά όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Συνεχίζουμε με το Γιώργο Δημητρόπουλο, ο οποίος είναι επιχειρηματίας στο χώρο της του καφέ και της εστίασης, ένας άνθρωπος που από τη φύση του επαγγέλματός του είναι του έξω… και που ξαφνικά βρέθηκε πολύ περισσότερες ώρες μέσα στο σπίτι. Ο Γιώργος είναι 36 ετών, ζει μόνος του, άρα αυτή η περίοδος τον φέρνει μπροστά σε πιο ιδιαίτερες συνθήκες. Δείτε τι μας απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε.

 

Πώς βιώνετε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για όλους μας αυτή την περίοδο;

Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας στην οποία όμως θα πρέπει να πειθαρχήσουμε! Είναι μια δύσκολη συγκυρία και καλό θα είναι να οπλιστούμε με αρκετή υπομονή γιατί δεν ξέρουμε πως και πότε θα τελειώσει! Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή  όμως είναι η δημόσια υγεία και εκεί θα πρέπει όλοι να εστιάσουμε!

Πως «γεμίζει» ο χρόνος σας;

Δεν είναι και πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις μέσα στο σπίτι…

Λίγο τηλεόραση με έμφαση  στις ταινίες και στις σειρές, αρκετή γυμναστική με ποδήλατο και βάρη, διάβασμα βιβλίων και καθημερινή μαγειρική!

Τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση στον επαγγελματικό σας τομέα;

Στη δουλειά μας τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Έπειτα από μια δεκαετή κρίση, με ότι αυτή άφησε σαν αντίκτυπο στις δουλειές μας, βρεθήκαμε ξαφνικά με τις επιχειρήσεις μας κλειστές!

Τα πράγματα στην εστίαση (ειδικά στην πόλη μας) είναι πολύ δύσκολα και ελπίζουμε η κατάσταση αυτή να μην αποδειχθεί καταστροφική!

Θα πρέπει να παρθούν από την κυβέρνηση και από τους τοπικούς φορείς (Δήμος, Λιμενικό Ταμείο) γενναία μέτρα ελάφρυνσης-στήριξης των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν την επόμενη μέρα. Γιατί τα δύσκολα για την εστίαση είναι μπροστά.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα είναι παρηγοριά στον άρρωστο!

Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές, να δοθούν μεγάλα περιθώρια για φόρους και τέλη και να παρασχεθούν γενναία προγράμματα  χρηματοδότησης για να μπορέσει να αντέξει η εστίαση και ο τουρισμός, η «βιομηχανία» της χώρας μας δηλαδή, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να κρατηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις!

Γιατί να είστε βέβαιοι πως όταν και όποτε επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο!

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε εκείνους που θα μας διαβάσουν;

Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η υγεία μας είναι το σπουδαιότερο αγαθό και αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή τη στιγμή! Να μείνουμε στο σπίτι για να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας! Ο αυτοπεριορισμός μας είναι μια πράξη ευθύνης τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και απέναντι στον συνάνθρωπό μας.

Προτεινόμενα άρθρα