Γ. Καπεντζώνης: «Πρέπει να ανησυχούμε για τα έργα του Φιλόδημου»

Την έντονη ανησυχία που έχει προκαλέσει στον αυτοδιοικητικό κόσμο της χώρας εξέφρασαν και στη Δωρίδα με το δημοτικό συμβούλιο να πράττει ό,τι σχεδόν και όλα τα υπόλοιπα στην επικράτεια αυτές τις μέρες σχετικά με το θέμα.

Το ζήτημα έθεσε εκτός της ημερήσιας διάταξης ο Θάνος Ασημάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας επίσημη ενημέρωση από το Γιώργο Καπεντζώνη αναφορικά με την τύχη και την πορεία υλοποίησης των έργων που είναι ενταγμένα και εκείνων που προορίζονται άμεσα προς ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Φιλόδημου.

«Ο Φιλόδημος τέθηκε εν αμφιβόλω από τα πλέον επίσημα χείλη. Από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών. Πρέπει να ανησυχούμε. Ό,τι ακούτε δεξιά κι αριστερά του στιλ να μην ανησυχείτε και πως τα έργα είναι διασφαλισμένα να μην τα πιστεύετε. Δε γνωρίζει κανείς αυτή τη στιγμή ποια έργα θα προχωρήσουν και ποια όχι». Με τα λόγια αυτά ο Δήμαρχος Δωρίδας επιβεβαίωσε τις έντονες ανησυχίες αναφορικά με την τύχη σημαντικών έργων στη Δωρίδα που πλέον είναι “στον αέρα”, ενώ επεσήμανε πως και η ΠΕΔ Στερεάς ομόφωνα με ψήφισμά της καταδίκασε την πρόθεση κατάργησης του προγράμματος.

«Δεν βάζουμε εμείς λεφτά για να πραγματοποιηθούν αυτά τα έργα. Επομένως δεν κινδυνεύουνε να χάσουμε χρήματα. Οι πόροι προέρχονται από την κυβέρνηση. Εμείς όμως πρέπει να επισπεύσουμε για να μη χαθούν έργα», συνέχισε ο Γιώργος Καπεντζώνης, ενώ στη συνέχεια έδωσε τη δική του εκτίμηση αναφορικά με το τι κρύβεται κάτω από τις γραμμές, όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Η σκέψη του υπουργείου είναι τα έργα του Φιλόδημου να πάνε στο ΕΣΠΑ. Οπότε η χρηματοδότηση δεν θα προέρχεται από ελληνικούς πόρους, αλλά από ευρωπαϊκούς. Με αυτό τον τρόπο πιστεύω πως η κυβέρνηση επιδιώκει να αποδεσμεύσει εθνικά κονδύλια και ταυτόχρονα να εμφανίσει μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ», κατέληξε ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, χωρίς όμως να διασκεδάσει τις ανησυχίες του συμβουλίου, χωρίς βέβαια να είναι ο ίδιος υπεύθυνος για αυτό…

Πηγή: εφημερίδα Εν Δελφοίς 

Προτεινόμενα άρθρα