Γ. Μπούγας: Διαγώνιος… το πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα

 Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση Οδικού Άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο Τμήμα: Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος Κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη», προϋπολογισμού 12.850.000 ευρώ. Αρμόδια Υπηρεσία για την προετοιμασία, τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης του έργου και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ορίσθηκε η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου.

 Στην σχετική απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι το υπό κατασκευή τμήμα αποτελεί μέρος του Οδικού Άξονα «Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο», ανήκει στον Διευρωπαϊκό Οδικό Άξονα Ε65 και η υλοποίησή του σκοπεί στην βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και, κατ΄ επέκταση, της οδικής ασφάλειας στο βασικό οδικό δίκτυο της χώρας που ενώνει την Κεντρική Ελλάδα (Φθιώτιδα) με τη νοτιοδυτική (Πάτρα).

Μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, θα συνδέσει τους οδικούς άξονες ΠΑΘΕ και Ε65 στην περιοχή του Μαλιακού με την Ιόνιο Οδό στην περιοχή του Αντιρρίου και θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών της Στερεάς. Αναφέρεται επίσης στην Απόφαση του Υπουργού ότι, λόγω της εξαιρετικής σημασίας του έργου για την οδική ασφάλεια και την τόνωση των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής, είναι απολύτως αναγκαία η άμεση δημοπράτησή του.

 Η δημοπράτηση του τμήματος αυτού είναι το πρώτο, αλλά ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου και εξαιρετικής σημασίας έργου κατασκευής του συνδετήριου άξονα Θερμοπυλών – Ιτέας – Αντιρρίου, την αναγκαιότητα και συνεισφορά του οποίου για την ανάπτυξη ολόκληρης της Στερεάς, υιοθετεί το Υπουργείο, όπως προκύπτει από το σκεπτικό της Αποφάσεως. 

πηγή: fokidanews.gr 

Προτεινόμενα άρθρα