Δήμος Δωρίδος: «Κάθετα αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ»

Στο δημοτικό συμβούλιο και το κλείσιμο της Πειραιώς στο Λιδωρίκι

“Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει ξεσηκώσει τους πάντες. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ Παγίων, πάντως. Στο άμεσο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά περισσότερα, ωστόσο εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του υδροδοτικού συστήματος”. Αυτή ήταν η αποστροφή του Γιώργου Καπεντζώνη στην συνεδρίαση της δημοτικής αντιπροσωπείας Δωρίδος την προηγούμενη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εν Δελφοίς, η θέση αυτή αποτέλεσε και την απαντητική τοποθέτηση του Δημάρχου σε ερώτηση πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που έθεσε ο Γιάννης Λάιος. “κ. Δήμαρχε, θα ήθελα να ζητήσω στην επόμενη συνεδρίασή μας να έχουμε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού που προωθεί η κυβέρνηση. Αποτελεί, αναμφίβολα, κορυφαίο θέμα και πρέπει και εμείς ως δημοτικό συμβούλιο να πάρουμε θέση και απόφαση για το ζήτημα”, τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παράλληλα, το Σώμα ασχολήθηκε και με τον πρόσφατο τερματισμό της λειτουργίας του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Λιδωρίκι, μετά από ερώτηση του Θέμη Παπαθανασίου. “Πήγα σήμερα (σ.σ: την Τρίτη) στην Άμφισσα στην Πειραιώς. Με έκπληξη είδα στο κατάστημα περισσότερους λιδωρικιώτες παρά σαλωνίτες. Τι γίνεται με το υποκατάστημα στο Λιδωρίκι; Κάποιοι σύμβουλοι μας είχαν πει ότι μάζευαν υπογραφές, ότι αν φύγει θα αποσύρουν από εκεί τις καταθέσεις κι άλλα πολλά; Υπάρχει κάποια εξέλιξη;”, ζήτησε να πληροφορηθεί ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας. “Η μόνη δέσμευση που είχαμε”, σημείωσε απαντώντας σχετικά ο Μανώλης Μαυρομμάτης, “ήταν ότι για έξι μήνες το κατάστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί, ώστε ο κόσμος να προετοιμαστεί και να προσαρμοστεί στο νέο γεγονός. Επικοινωνήσαμε από κοινού με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Λιδωρικίου, τον κ. Πέτρου, και μας είπαν ότι έκλεισε λόγω κορονοϊού και ότι δεν το ανοίγουν ξανά”, συνέχισε ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Λιδωρικίου και κατέληξε τονίζοντας: “Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ιδιωτική εταιρεία, μην το ξεχνάμε. Έχουν κλείσει υποκαταστήματα και σε πόλεις πιο μεγάλες από εμάς. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, δυστυχώς”.

πηγή: fokidanews.gr 

 

Προτεινόμενα άρθρα