Δε λέω συχνά καλά λόγια αλλά για τον Κ. Πατούχα θα πω…

Συχνά πυκνά επανέρχομαι σε κάτι που σας αναφέραμε όταν η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας πέρασε στη νέα της εποχή, πριν από 14 μήνες. Τότε, αναλύοντας τους στόχους που θέταμε, αναδείξαμε ως έναν από τους πιο σημαντικούς την εστίαση στους νέους ανθρώπους οι οποίοι θα εκφράσουν την άποψή τους για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, θα παλέψουν γι’ αυτά και θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τη δική τους θέση μέσα στα δρώμενα της Ναυπακτίας.
Το πέρασμα αυτών των μηνών νομίζω ότι εν μέρει μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι καθώς μέσα από τις σελίδες της «ε» παρέλασαν αρκετοί νέοι άνθρωποι της περιοχής μας, κατέθεσαν την άποψή τους και μίλησαν για τους προβληματισμούς τους.
Αφορμή της συγκεκριμένης μου αναφοράς σήμερα είναι ο Κωνσταντίνος Πατούχας, ένας επιστήμονας με όλη τη σημασία της λέξης, που συχνά πυκνά μας κάνει την τιμή να αρθρογραφεί στην εφημερίδα καταθέτοντας τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις του για το αύριο της περιοχής μας. Προφανώς και δεν είμαστε εμείς που τον φέραμε στα «φώτα», μιας και την παρουσία του είχε φροντίσει να την κάνει αισθητή εδώ και χρόνια, όντας την περίοδο 2011-2014 ειδικός συνεργάτης του τότε δημάρχου, όμως εκτιμώ ότι το βήμα που με χαρά του παραχωρούμε, πλέον κάνει όλο και περισσότερο γνωστές τις απόψεις του.
Έχοντας από τη φύση του, αν μου επιτρέπεται να τον «διαβάσω», μια διακριτικότητα πέραν του φυσιολογικού, ο Κώστας αποφεύγει να αποτελεί το επίκεντρο της συζήτησης, παρότι άλλοι στη θέση του και με το υπόβαθρο που έχει θα ήταν «μπαστακωμένοι» νυχθημερόν μπροστά μας.
Στα δικά μου μάτια, είναι ένα υπερπολύτιμο εργαλείο για την πόλη μας, μην εξετάζοντας ούτε στο ελάχιστον το σε ποια δημοτική ομάδα ανήκει. Όταν θα καταλάβουμε ότι άνθρωποι σαν τον Κώστα ανήκουν σε όλους μας, κι όχι στους «δικούς μας» ή στους «δικούς τους», τότε θα έχουμε κάνει ένα αρκετά σημαντικό βήμα για το καλύτερο αύριο του τόπου μας. Και κλείνω…
Ο Κώστας, ξέρω πως μπορεί να δυσανασχετήσει λίγο με αυτό που θα γράψω, λόγω και της συστολής του στην οποία αναφέρθηκα, αλλά θα το πω. Στις ερχόμενες εκλογές θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφιος με την ΑΔΚΝ του Γιάννη Μπουλέ. Αξίζει, λοιπόν, τουλάχιστον οι φίλοι της παράταξης, όταν θα έρθει η ώρα της επιλογής των εκλεκτών τους να τον μετρήσουν  πολύ σοβαρά. 

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα