Δε χωρούν στην ίδια συζήτηση πεζοδρόμια και απορριμματοφόρα

Το θέμα της κατασκευής των πεζοδρομίων, που έγινε νούμερο ένα αντικείμενο συζήτησης στην πόλη κατά τις προηγούμενες ημέρες, και η αντικατάστασή του στο «Φιλόδημος ΙΙ» από την αγορά 4 απορριμματοφόρων και 1 καθαριστή κάδων λογίζεται ως το πρώτο κατά την άποψή μου σοβαρός λάθος της νέας δημοτικής αρχής. Και είναι λάθος απ’ όπου κι αν επιχειρήσει κανείς να το δει, είτε εξετάζοντας την ουσία του, είτε το κομμάτι της επικοινωνίας και του τρόπου με τον οποίο εισήχθη στη δημόσια συζήτηση. Κι αυτό, γιατί δεν λογίζεται πουθενά αφήγημα με τις δύο παρεμβάσεις μαζί σ την ίδια πρόταση, δεν υπάρχει ζυγαριά που να μη γύρει με τη μία και χωρίς καμία αντίσταση προς την πλευρά των πεζοδρομίων.
Ακόμα κι αν δεχτούμε πως η δημοτική αρχή θα κατασκευάσει τα πεζοδρόμια μέσω των τακτικών εσόδων του δήμου, είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει δίχως καμία αμφιβολία, για περισσότερους από ένα λόγους πλέον, δεν υπήρχε κανένας λόγος να οδηγηθούμε στο συγκεκριμένο ανακάτεμα των δεδομένων, μεταφέροντας έργα και προμήθειες σε άλλους κωδικούς χρηματοδότησης. Από τη στιγμή που όλο αυτό ήταν, σε ότι έχει να κάνει με τα πεζοδρόμια, τακτοποιημένο χρηματοδοτικά (ακόμα κι αν έπρεπε να κάνουμε κάμποσες μελέτες ο χρόνος υπάρχει), αυτό που απέμενε, αν θεωρήσουμε επιτακτική την ανάγκη ανανέωσης του στόλου των απορριμματοφόρων, ήταν να βρούμε τον τρόπο που αυτά θα παρθούν, με τις προτάσεις για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί να περισσεύουν.
Ορισμένα πράγματα, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, είναι πολύ ξεκάθαρα, σε σημείο μάλιστα που κάθε παραπάνω συζήτηση για τη χρησιμότητα του αντιθέτου τη θεωρώ περιττή.
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα