Διαγραφή με αιχμές κατά του Δ. Ταράτσα από την παράταξη του Θ. Ασημάκη στη Δωρίδα

Τη διαγραφή του Δήμου Ταράτσα από μέλος της, αποφάσισε η δημοτική ομάδα του            συνδυασμού «Οραμα για τη Δωρίδα» με επικεφαλής το Θάνο Ασημάκη. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:      
«Μια προδιαγεγραμμένηπορείαέφτασεστοτέλοςτηςμετηδιαγραφήτουΔήμουΤαράτσααπό     τη Δημοτική μας ομάδα. Ο Δήμος Ταράτσας από το πρώτο κιόλας δημοτικό συμβούλιο έδειξε τις προθέσεις και τις συμπάθειες του.
Με προφανή μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη  αποφάσισε: 
● Να μην συμμετέχει σε καμιά από τις συναντήσεις της ομάδας,  
● Να διαφοροποιηθεί σε αποφάσεις της ομάδας, χωρίς να παραθέσει βάσιμους λόγους          και ενώ προηγουμένως είχε ενημερωθεί και συμφωνήσει 
● Να μπλοκάρει ελέγχους και αυστηρή αντιπολίτευση,  
 ● Να λειτουργεί σαν μέλος άλλης δημοτικής ομάδας, 
● Να μποϊκοτάρει τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε επιτροπές και όργανα   
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτά τα “δώρα” πρός τη Δημοτική Αρχή έχουν γίνει   έπειτα από αδιαφανείς συμφωνίες και μικροκομματικές στρατηγικές, από προσωπικές          φιλοδοξίες, έπαρση ή ακόμα και από πολιτική απειρία ή αφέλεια. Αυτό που είμαστε σε θέση  να πούμε με σιγουριά είναι ότι ώς συνδυασμός μείναμε μακριά από κάθε είδους         μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφωνίες.
Είναι απαράβατη θέση μας, όλα τα μέλη να αποφασίζουν ομαδικά και με βάση το καλό του τόπου. Ας μην βιαστούν κάποιοι να μιλήσουν για δικαίωμα στην προσωπική άποψη. Πιστεύουμε βαθιά στο δημοκρατικό διάλογο.
Οι διαφωνίες και οι διαφοροποιήσεις είναι επιθυμητές και γόνιμες, όταν γίνονται στο πλαίσιο μιας ομάδας. Όταν γίνονται άνευ πολιτικής ουσίας και χωρίς αιτιολόγηση προδίδουν και τα κίνητρα του καθενός.   
Ο καθένας λοιπόν κρίνεται από τη στάση του και τις πράξεις του.
Για τις επιλογές του, ο κύριος Ταράτσας πρέπει να λογοδοτήσει στους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν να τους  εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς έχουμε ήσυχη συνείδηση και συνεχίζουμε με προτάσεις, συνεργασίες και κριτική,  χωρίς να προδώσουμε τις αρχές και τις αξίες μας»

Προτεινόμενα άρθρα