Διαφωνίες και αναβολή για την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής στη Δωρίδα


Δεν αναδείχθηκε ούτε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδος η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής στη Δωρίδα. Αιτία  της εξέλιξης αυτής, όπως αναφέρει δημοσίευμα του amfissaface.gr, ήταν αφ ενός η ελλιπής εισήγηση εκ μέρους του aντιδημάρχου Σταύρου Πολίτη κι αφ ετέρου οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης στη σύνθεση της Επιτροπής που προτάθηκε εκ μέρους του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Τολοφώνας.

«Είναι απαραίτητο εργαλείο για εμάς, υπάρχει ευρύ πεδίο δράσης για όλους», σημείωσε κατά την εισήγησή του ο Στ. Πολίτης, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τη φιλοσοφία που ακολούθησε κατά την επάνδρωση της επιτροπής: «Έχω δει τι γίνεται σε άλλους δήμους, όπου φτιάχνουν πολυμελή και δυσκίνητα όργανα. Τα άτομα που προτείνονται έχουν τις γνώσεις και το χρόνο για να ασχοληθούν, ενώ καλύπτουν γεωγραφικά το δήμο», τόνισε σχετικά και ανέφερε τα μέλη που προτείνονται τα οποία είναι τα εξής:
·         Ανδρέας Ευσταθίου, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας
·         Δημήτρης Καραχάλιος, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας
·         Δήμος Ταράτσας, δημοτικός σύμβουλος, προτείνεται ως δημότης του Δήμου Δωρίδας
·         Επαμεινώνδας Σχίζας, υποψήφιος σύμβουλος της παράταξης Καπεντζώνη, προτείνεται ως δημότης του Δήμου Δωρίδας
·         Μιχάλης Δρίτσας, εκπρόσωπος της Δωρικής Αδελφότητας
·         Ιωάννα Σίμη, Πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Καταστημάτων
·         Θωμάς Ρούμπας, εκ μέρους του Tihio Race
·         Μάκης Κυριανάκης, Πρόεδρος της Αδελφότητας Λευκιαδιτιωτών
·         Παναγιώτης Κοντογιώργος
·         Χρήστος Μπίμπας
·         Κώστας Κατσιγιάννης
Οι διαφωνίες
«Τι έχει γίνει έως τώρα στην τουριστική προβολή της Δωρίδας, κ. Δήμαρχε; Έχουμε πλεονεκτήματα αλλά είμαστε πολύ πίσω από όλους τους δήμους», ρώτησε τον Γ. Καπεντζώνη ο Τάσος Φλώρος και πρότεινε και άλλους δημότες που μπορούν να συνεισφέρουν αλλά δεν έχουν συμπεριληφθεί στην επιτροπή.
«Η εισήγηση έχει πολλά λάθη. Γιατί δεν συζητάμε οι παρατάξεις πριν έρθει η εισήγηση στο συμβούλιο, ώστε η επιτροπή να προκύψει με ομοφωνία και σε άτομα με τα οποία συμφωνούμε όλοι», ανέφερε ο Θάνος Ασημάκης, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Γιάννης Λάιος προσθέτοντας την ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, ενώ και εκείνος ζήτησε τη συμπερίληψη και άλλων ατόμων με γνώσεις και εμπειρία στα του τουρισμού, ζητώντας επιπλέον και την εκπόνηση σχεδίου για την ανάπτυξη του τομέα στη Δωρίδα.
Τους τόνους ανέβασε περισσότερο ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Καγιάς, καθώς εγκάλεσε τον Στ. Πολίτη για τις συναντήσεις ως Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, μεταξύ άλλων και με τον Ανιτπεριφερειάρχη Φωκίδας, που πραγματοποιήθηκαν και διοχετεύθηκαν και στη δημοσιότητα, χωρίς ακόμα να έχει εκλεγεί η επιτροπή. «Τι παριστάνουμε εμείς εδώ ως δημοτικό συμβούλιο, όταν η επιτροπή πραγματοποιεί επαφές χωρίς να έχει εκλεγεί από το συμβούλιο; Τι δουλειά έχει να πηγαίνει στο Δελμούζο και να προβάλλονται ως επιτροπή τουρισμού του δήμου; Μας ξεφτιλίζετε σαν άτομα, σαν άποψη και σαν θεσμικό όργανο», σημείωσε σε ιδιαίτερα οξύ ύφος.
Η αναβολή
«Ως αντιδήμαρχος έχω το δικαίωμα να κάνω επισκέψεις», απάντησε ο Στ. Πολίτης, αποφεύγοντας, ωστόσο, να υπεισέλθει στην ουσία των λεγομένων Καγιά. «Δεν επείγει το θέμα. Μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που επισημαίνει ο κ. Ασημάκης και ν επαναφέρουνε το θέμα πιο ολοκληρωμένα και σωστά στην ημερήσια διάταξη», ανέφερε ο Δήμαρχος Δωρίδας, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει αναβολή.
Πηγή: amfissaface.gr

Προτεινόμενα άρθρα