Δωρεάν τσάντες και καροτσάκια για ψώνια από το δήμο Ναυπακτίας

Ο δήμος Ναυπακτίας προχωρά με γοργά βήματα στο κομμάτι διαχείρισης των απορριμμάτων, όντας ένας εκ των τεσσάρων πανελλαδικά που θα υλοποιήσουν πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν διανομή τσαντών για ψώνια (10.200 πλαστικές, 2.000 πάνινες) καθώς και 500 τροχήλατων καροτσιών.
Στόχος της δράσης είναι η μείωση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης. «Λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον τρόπο διανομής, τις επόμενες ημέρες’, ανέφερε η ανάρτηση του δήμου στην ιστοσελίδα του, σημειώνοντας παράλληλα ότι το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά αρχικά στην πόλη της Ναυπάκτου, ενώ θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και οι υπόλοιπες κοινότητες. Η δωρεάν διανομή θα γίνει μέσω των σχολείων, του ΚΑΠΗ, της ΔΕΥΑΝ, των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, του ΚΕΠ, αλλά και άλλων σημείων. Η δράση ανακοινώθηκε την Τρίτη στην Αθήνα, από τον υπουργό Σωτήρη Φάμελλο, με την συμμετοχή και του δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, το πρώτο 9μηνο του 2018 βεβαιώθηκαν έσοδα της τάξης των 15.506.584,29 ευρώ από το τέλος χρήσης της πλαστικής σακούλας, ενώ καταγράφηκε μείωση στη χρήση της κατά 80% στα μεγάλα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και κατά 60% στα υπόλοιπα.
Το πρόγραμμα, τέλος, είναι ο προθάλαμος ενός μεγάλου διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος θα διαρκέσει περί τα τρία χρόνια και θα στοχεύει στη σταδιακή διανομή τσαντών πολλαπλών χρήσεων σε κάθε έναν από τους 10.800.000 Έλληνες πολίτες με βάση την απογραφή του 2001.

Προτεινόμενα άρθρα