Δύο έργα αθλητικών υποδομών υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών-Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

«Κι άλλα δύο μεγάλα αθλητικά έργα στον δήμο Ναυπακτίας (ποσού 1.256.000 €) από την δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία, αναφερόμενη στο γήπεδο του Λυγιά καθώς και σε υποδομές στην Άνω και Κάτω Χώρα.

Αναλυτικά αναφέρει:
«Την τελική υπογραφή έβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος χθες 3 Δεκεμβρίου 2019. Η πρόταση είχε υποβληθεί στις αρχές του 2019 και είχε την έγκριση του πρώην Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, από τον Μάρτιο του 2019. Η πρόταση είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2 (πρόσκληση 4) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μαζί με τον δήμο Ναυπακτίας χρηματοδοτούνται 17 δήμοι από τους 320 της χώρας με ποσό 17.765.452,60 € για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο δήμος Ναυπακτίας επιχορηγείται με 1.256.000 €. Το ποσό αυτό είναι το τέταρτο μεγαλύτερο ανάμεσα στους 17 δήμους σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:
α) στον εκσυγχρονισμό, κατασκευή και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων της Τ.Κ. Λυγιά του δήμου Ναυπακτίας ( 612.000 ευρώ)
και β) στον εκσυγχρονισμό, κατασκευή και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων της Δ.Ε. Αποδοτίας του δήμου Ναυπακτίας (644.000 ευρώ).

Τα σχετικά έργα μπορούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δημοπρατηθούν, αρκεί η σημερινή δημοτική αρχή να έχει την βούληση να τα υλοποιήσει άμεσα.

Στο ήδη αναβαθμισμένο γήπεδο του Λυγιά θα προστεθούν:
Πλήρως ανακατασκευασμένα αποδυτήρια σε ανεξάρτητο κτίριο  με wc και ντούζ για δύο ομάδες, wc για ΑΜΕΑ, αποδυτήρια προπονητών και διαιτητών με δυνατότητα χρήσης ως γραφείο διοίκησης.
Για την εξυπηρέτηση των συνοδών και θεατών θα κατασκευαστεί κτίριο κυλικείου – αναψυκτηρίου, εμβαδού 70.00 τ.μ., με κεραμοσκεπή.
Για την προστασία της εγκατάστασης, θα κατασκευαστεί εξωτερική περίφραξη αλλά και εσωτερική περίφραξη του γηπέδου ποδοσφαίρου. Για τις ανάγκες άθλησης και κατά τις νυκτερινές ώρες θα κατασκευαστεί ηλεκτροφωτισμός από πυλώνες. Για τις ανάγκες βελτίωσης των υποδομών θα γίνει διευθέτηση των ομβρίων υδάτων με φρεάτια και αγωγούς. εγκατάστασης.
Για την βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς του αθλούμενους, θα κατασκευαστεί στίβος συνθετικού τάπητα με δύο διαδρομές.
Τέλος στον περιβάλλοντα χώρο της εγκατάστασης θα κατασκευαστούν –αποπερατωθούν οδοί προσπέλασης στις εγκατάστασης, ασφαλτόστρωση του χώρου στην πλευρά των αποδυτηρίων και του χώρου πίσω από τις κερκίδες, πεζοδρομήσεις- τσιμεντοστρώσεις μπροστά από τις κερκίδες, διαμόρφωση του ελεύθερου νότιου χώρου για χρήση του ως χώρος στάθμευσης.

Στην Δ.Ε Αποδοτίας και στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Χώρας και Κάτω Χώρας θα διαμορφωθεί:
Ένας πολυχώρος αθλητικών εγκαταστάσεων με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, παιδική χαρά και χωμάτινη διαδρομή πίστας Pump track με τεχνητά κυματοειδή εμπόδια, (rollers) και μικρά άλματα.

O αθλητικός πολυχώρος θα έχει κέντρο την Τοπική Κοινότητα Άνω Χώρας και θα επικοινωνεί μέσω πεζοπορικών, ποδηλατικών, σηματοδοτημένων διαδρομών με τον μικρότερο σε έκταση στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Χώρας. Από τους αθλητικούς πολυχώρους διέρχονται διαδρομές πεζοπορικές και ποδηλατικές που οδηγούν σε δασικές περιοχές, δασικούς δρόμους και μονοπάτια. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας εκσυγχρονισμένος χώρος άθλησης και αναψυχής που θα ενώνει όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής, και θα βελτιώσει τις υποδομές στον τομέα του αθλητισμού και του τουρισμού.

Στην Τ.Κ. Κάτω Χώρας θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, μικρή χωμάτινη πίστα και παιδική χαρά.
Στην Τ.Κ. Άνω Χώρας θα κατασκευαστεί γήπεδο  μπάσκετ- βόλεϊ, διπλό γήπεδο τένις, χωμάτινη πίστα διαδρομής (Pump track) και γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα. Στον αθλητικό χώρο θα τοποθετηθούν υπαίθρια πολυόργανα γυμναστικής.

Έτσι από την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, φθάνει στα 3.500.000 ευρώ το ποσό που εξασφαλίστηκε από διάφορες πηγές για αθλητικές υποδομές. Αξιοποιήθηκαν χρηματοδοτήσεις από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από το πρόγραμμα LEADER και από ίδιους πόρους του δήμου.  Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η έγκαιρη εκπόνηση μελετών, η αξιοποίηση όλων των δυνατών πόρων και ο στόχος της δημοτικής αρχής να παραδώσει χώρους άθλησης στην νεολαία της περιοχής απέδωσαν καρπούς.

Τελειώνοντας θεωρούμε ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της Γ.Γ.Α. και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που οραματίστηκαν την δημιουργία αθλητικών υποδομών σε όλη την χώρα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καρπός της προσπάθειάς τους ήταν η δημιουργία του συγκεκριμένου μέτρου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και όχι μόνο αυτό».

Προτεινόμενα άρθρα