Δ. Γλαβίνου: «Ένας αγώνας αντοχής με δύσκολο αντίπαλο»

 «Η ζωή μέσα στο σπίτι…» είναι ο τίτλος της στήλης όπου αναγνώστες μάς μιλούν για το πώς βιώνουν  αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα, για το πώς «γεμίζει» ο χρόνος τους, για τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους τομέα, ενώ στέλνουν και το δικό τους μήνυμα. Μείνετε συντονισμένοι στη δική μας μεγάλη παρέα, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας φυσικά όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Σήμερα συνεχίζουμε με την Δήμητρα Γλαβίνου, η οποία είναι λογίστρια/φοροτεχνικός, και ζει με τα τρία της παιδιά, την Έλενα που είναι 14 ετών, το Βασίλη που είναι 13 και το Νίκο που είναι 9. Διαβάστε τι μας είπε…

 

Πώς βιώνετε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για ολόκληρη τη χώρα;

Η κρίση που μαστίζει  αυτή τη στιγμή τη χώρα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, είναι άνευ προηγουμένου. Ζούμε σαφώς μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε και να εστιάσουμε στο ότι, κύριος σκοπός μας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ως οικογένεια, τηρούμε και πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών, ώστε να παραμείνουμε υγιείς εμείς, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και οι  άνθρωποι γύρω μας.

Πως «γεμίζει» ο χρόνος σας;

Αστειευόμενη  θα πω, κάνοντας το διαιτητή, δεδομένου των 3 παιδιών σε ένα σπίτι όλη μέρα. Κατά τα άλλα, βρέθηκε χρόνος άπλετος για οικιακές εργασίες. Ξαναέγινα παιδί, παίζοντας και μαθαίνοντας στα παιδιά μου παιχνίδια των δικών μου παιδικών χρόνων, όπως «όνομα, ζώο, φυτό», «κρεμάλα» κτλ. Επίσης , περισσότερος χρόνος για βιβλία και movie nights, και φυσικά master chef πειράματα στην κουζίνα. Ως επαγγελματίας βέβαια, επωμίστηκα και έναν όγκο υπουργικών αποφάσεων, που πρέπει να διαβάσω και να αποκωδικοποιήσω, μιας και ανήκω σε έναν κλάδο που πρέπει να συνεχίσει να ενημερώνεται και να εργάζεται.

Τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση στον επαγγελματικό σας τομέα;

Το σλόγκαν «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» δεν αφορά τους λογιστές. Τα λογιστικά γραφεία δεν έκλεισαν, ας κλείδωσαν τις πόρτες για τους πελάτες. Καλούμαστε ως κλάδος, να βάλουμε πλάτη, ώστε να συγκροτηθεί και να εφαρμοστεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Ακόμη και πίσω από την κλειδωμένη πόρτα ή από τα σπίτια μας, πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας και το προσωπικό τους. Ένα μεγάλο μέρος των πελατών μας, αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του βάση υπουργικής απόφασης, άρα σταμάτησαν οι εισπράξεις. Γι’ αυτούς και κατά συνέπεια και για εμάς. Οπότε, εμείς οφείλουμε ως «άμισθοι υπάλληλοι» του κράτους, να διαβάσουμε, να αποκωδικοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε την πληθώρα των υπουργικών αποφάσεων , ώστε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε εκείνους που θα διαβάσουν αυτές τις σκέψεις σας;

Προσωπικά, προσπαθώ  να κοιτάζω τη θετική πλευρά σε όποια αρνητική κατάσταση. Σε αυτούς που θα διαβάσουν τη σκέψη μου, στέλνω το μήνυμα της αισιοδοξίας. Συνιστώ υπομονή και κάνω έκκληση υπευθυνότητας. Όλοι μας αυτή τη στιγμή δίνουμε αγώνα. Αγώνα αντοχής  με δύσκολο αντίπαλο. Όλοι μαζί λοιπόν , ώστε όταν περάσουν τα δύσκολα, να μη λείπει κανείς.

Προτεινόμενα άρθρα