Δ. Νικολάου: Δίνοντας «ζωή» σε υλικά μιας άλλης εποχής

Ο Δημήτρης Νικολάου έχει εδώ και χρόνια ένα ιδιαίτερο μεράκι. Του αρέσει να παίρνει μηχανές, βέσπες για την ακρίβεια, παλαιότερων εποχών και να τους δίνει ζωή. Το ίδιο πλέον κάνει και με τα αυτοκίνητα, φτιάχνοντας σταδιακά μία πολύ όμορφη συλλογή, χρήση της οποίας μάλιστα μπορούν να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται για ιδιαίτερες περιστάσεις της ζωής τους, γάμους, βαφτίσεις, φωτογραφίσεις κλπ. Σήμερα μας μιλά στην “εμπρός” για τη συγκεκριμένη του ενασχόληση, για το πως ξεκίνησε, αλλά και το τι απαιτεί όλο αυτό. 

Δημήτρη, καταρχάς θα θέλαμε να μας πεις τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε να ασχοληθείς με το αντικείμενο της συλλογής σου; 

Η κινητήριος δύναμη είναι η ανάγκη για δημιουργία! Με εξιτάρει η ιδέα να δίνω και πάλι  «ζωή» σε υλικά μιας άλλης εποχής ! 

 

Περιέγραψέ μας λίγο τη διαδικασία, που ξεκινά από την εύρεση ενός μοντέλου που σε ενδιαφέρει έως και την αναμόρφωσή του. Πόσος χρόνος χρειάζεται περίπου όλο αυτό; 

Πλέον τον να βρεις κάποιο παλιό μοντέλο είναι αρκετά δύσκολο. Πολλά καταστράφηκαν από παλιαντζήδες χωρίς να ξέρουν την αξία τους… Τώρα όσο αφορά το χρόνο έχει αρκετές παραμέτρους, και εξαρτάται από το ποσό παλιό είναι το αμάξι ή η vespa που θα βρεις, αν μπορείς να βρεις ανταλλακτικά κι άλλα πολλά. Αν πάλι βρεις ένα αυτοκίνητο ή μία βέσπα σε λειτουργική κατάσταση και θες να κανείς ολική ανακατασκευή θέλει το χρόνο η όλη διαδικασία, απαιτεί υπομονή και φυσικά μεράκι… Πόσο χρόνο θέλει όλο αυτό; Από 6 μήνες έως και χρόνια… 

Είσαι μόνος σε αυτή τη «διαδρομή» ή υπάρχουν κι άλλοι που σε βοηθούν; 

Εγώ προσωπικά έχω αρκετούς συνεργάτες, να το πω κάπως έτσι. Πρώτος και πολύ σημαντικός για εμένα είναι αυτός που θα βάψει είτε το αμάξι είτε τη βέσπα. Στη συνέχεια κύριο ρόλο και λόγο για το αυτοκίνητο διαδραματίζει ο ταπετσιέρης. Πολύ σημαντικός για μένα, για να τελειώσει ένα αμάξι, είναι ο καλός μου φίλος ο Μάκης Μιχαήλ καθώς από το μαγαζί του αγοράζω όλα τα ανταλλακτικά, ενώ και στη συνέχεια ότι εμπόδιο βρίσκω του τηλεφωνώ και μου εξηγεί τα πάντα για να φτάσω στο τελικό αποτέλεσμα. Τώρα όσο αφορά τις μηχανές είμαι ποιο ψημένος και τα περισσότερα πράγματα τα κάνω μόνος μου.

 

Είναι πολυδάπανη η ενασχόλησή σου; 

Είναι αρκετά πολυδάπανη σίγουρα, όμως πρέπει να πω πως γλιτώνω χρήματα γιατί πολλά πράγματα τα κάνω μόνος μου. 

Σήμερα που μιλάμε τι περιλαμβάνει η συλλογή σου; 

Η συλλογή μου περιλαμβάνει:

  • vespa vm1 farro baso μοντέλο του 1953, 
  • vespa vl-01 side car μοντέλο 1955, 
  • vespa vbb μοντέλο 1960, 
  • vespa rally 200 μοντέλο 1973, 
  • vespa vespino 50s μοντέλο 1975 και επίσης 
  • vespa vespino 50s μοντέλο 1974 που την έχω φτιάξει λίγο πιο sport. 

Επίσης στη συλλογή μου έχω vespa pedal car (vespa ποδήλατο) καθώς και το αμάξι Fiat 500L μοντέλο του 1969. 

 

Και ως προς τη χρήση πλέον αυτών, τι τα κάνεις; Τα πουλάς, τα ενοικιάζεις…; 

Όσο αφορά την χρήση τους μου αρέσει πολύ να δίνω το παρών σε συγκεντρώσεις είτε πανελλαδικές, είτε παγκόσμιες όπως είχα κάνει το 2014 στο vespa world days στη Mantova της Ιταλίας. Επίσης τα ενοικιάζω για φωτογραφίσεις σε γάμους, βαπτίσεις, για το στήσιμο μίας βιτρίνας. Όπως ενδιαφέρεται, γενικά ή σε ότι αφορά τη φωτογραφία ακόμα και την τέχνη μπορεί να με βρει στη σελίδα μου στο fecebook με όνομα Decoride by Nikolaou. 

 

Και τέλος, να υποθέσουμε πως από τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν δεν σε συγκινούν, τουλάχιστον όσα όλα αυτά που έρχονται από το παρελθόν;

Με συγκινούν μοντέλα με ρετρό κλασικό χαρακτήρα και θέλω να είναι διαχρονικά στο χρόνο

 

  • Για κάθε ζευγάρι, η πιο ξεχωριστή́ μέρα της ζωής του είναι αυτή του γάμου! Αν θέλετε αυτή η μέρα να μείνει αξέχαστη σε εσάς και τους καλεσμένους σας, προσθέσετε μια νότα ρομαντισμού και φινέτσας μέσω ενός αυτοκινήτου ή βέσπας μιας άλλης εποχής!  

Οι αντίκες της εταιρείας Decoride by Nikolaou θα δώσουν στο γάμο σας μια παραμυθένια διάσταση και θα προσθέσουν στο αρχείο σας ένα μαγευτικό φωτογραφικό υλικό!

 Όλα μας τα οχήματα διατίθενται με οδηγό!

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6948196901

Προτεινόμενα άρθρα