Αφρ. Παπαθανάση: Είναι πράγματι έργο φαραωνικό ο παραλίμνιος του Μόρνου;

Της Αφροδίτης Παπαθανάση

Δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το έργο του παραλιμνιου διάβασα σε ρεπορτάζ.

Ειναι λεει έργο “φαραωνικο”.

Και προτείνει λύση που κάποια στιγμή πρότεινε ο Υπουργός Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελλος, για κλειστά συστήματα.

Μάλιστα η ίδια έκφραση είχε χρησιμοποιήθει σε κοινοβουλευτική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 νομιζω.

Οκ έως εδω.

Πάμε τώρα:

  1. “Φαραωνικο” και αδιανόητο είναι κάθε χρόνο για τα λύματα των φυλακών να πληρώνουμε κάπου ενα εκατομμύριο ευρώ.
  2. Αν το έργο είχε γίνει μετά την ένταξη του το 2012 , απενταξη απο κυβέρνηση Σαμαρά, σε λίγα μόνο χρόνια θα είχε “ξεχρεώσει” το κόστος κατασκευής του.
  3. Απαράδεκτο για την οικονομία της περιοχής είναι να μην επιτρέπουμε επι σειρά ετών στις κτηνοτροφικές μεταποιητικές μονάδες της περιοχής να μπουν σε προγράμματα και να αναπτυχθούν.
  4. Η αδυναμία ή ατολμία ή αδιαφορία ορισμένων στοιχίζει στις ζωές των ανθρώπων στην περιοχή.
  5. Μακάρι απο το Υπ. Περιβάλλοντος και τον κ. Φάμελλο και το τοπικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, επι πέντε συναπτά έτη, να είχαν προχωρήσει οι εναλλακτικές μελέτες και αδειοδοτήσεις για το έργο.

Υπήρξαν μόνο ευχές.

Αποτέλεσμα σήμερα μηδέν.

  1. πολλοί ξεχνούν επιμελώς την Α5 και τους περιορισμούς της για την κατεύθυνση απορροής για το έργο. Ας διαβάσουν λιγο περισσότερο προσεκτικά.
  2. Στα χρόνια που πέρασαν & πάμε για δεκαετία- δεν έγινε καποια συζήτηση για την τεχνική Α ή Β λύση για το έργο. Γιατί κολλημένοι σε μοναδικές λύσεις δεν μπορούμε να είμαστε, η τεχνολογία κάνει άλματα.
  3. Καλώς ή κακώς στο δια ταύτα μελέτη υπάρχει μόνο για την λύση του παραλιμνιου.
  4. Ζητήμα.που πρέπει διαρκώς να τίθεται προς ΕΥΔΑΠ είναι πως ο οφείλει να αναλάβει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του έργου.
  5. Οι συναντήσεις Αιρετών με υπηρεσιακούς παράγοντες δεν ειναι ούτε προσωπικές, ούτε βαριά μυστική διπλωματία.  Το γράφω γιατί λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οτι ο κ. Κωστοπαναγιωτου έκανε συναντήσεις με ΕΥΔΑΠ αλλά δημόσιες ανακοινώσεις δεν είδαμε, ούτε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ούτε τοποθέτηση στη Βουλή, για όλα τα παραπάνω.

 

Προτεινόμενα άρθρα