Εγκρίθηκε και για τους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε όλες τις ηλικίες θα χορηγείται πλέον το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το εμβόλιο αυτό ήταν προγραμματισμένο να δίνεται μόνο σε ηλικίες από 18 έως 64 ετών. Η κ. Θεοδωρίδου, αιτιολογώντας την παραπάνω απόφαση, επικαλέστηκε πρόσφατες διεθνείς επιστημονικές μελέτες που έδειξαν αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή έρχεται τη στιγμή που οι δόσεις των εμβολίων δίνονται με το σταγονόμετρο από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς τις χώρες της Ε.Ε., αν και υπάρχει έντονη επιθυμία από τις επιμέρους ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε μεγάλο αριθμό εμβολιασμών, προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού. Την ίδια στιγμή, κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες (όπως οι Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία) έχουν βάλει νερό στο κρασί τους σχετικά με το ηλικιακό όριο.

Όλα αυτά, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το σφοδρό τρίτο κύμα της πανδημίας, με κύριο χαρακτηριστικό την έξαρση των κρουσμάτων λόγω και των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

πηγή: efsyn.gr 

Προτεινόμενα άρθρα