Εκ νέου κίνητρα για γιατρούς στο Λιδωρίκι-Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Την απόφαση να επικαιροποιήσει την απόφαση που είχε λάβει η υπό τον Κώστα Μπακογιάννη περιφερειακή Αρχή για παροχή κινήτρων σε αγροτικούς κι επικουρικούς στη Στερεά Ελλάδα γενικότερα και στη Φωκίδα ειδικότερα έλαβε το πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει η εφημερίδα Εν Δελφοίς, στην ανάγκη επικαιροποίησης της απόφασης, βάσει της οποίας παρέχεται επίδομα ύψους 400 ευρώ μηνιαίως σε γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου και επικουρικών ιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους και αφορούν σε δαπάνες για τη διαμονή και τη διατροφή τους, οδηγήθηκε η περιφερειακή αντιπροσωπεία καθώς αν και κατατέθηκαν 89 αιτήσεις επικουρικών γιατρών, μόνο οι 10 από αυτές έχουν καλυφθεί.

Η συνέχιση της παροχής του συγκεκριμένου επιδόματος-κινήτρου στις συγκεκριμένες κατηγορίες γιατρών αφορά στις χαρακτηρισμένες ως άγονες και προβληματικές περιοχές της Στερεάς. Τέτοιες στο νομό Φωκίδας είναι η Άμφισσα (Γενικό Νοσοκομείο), το Λιδωρίκι (Κέντρο Υγείας). Στη Βοιωτία ως άγονες και προβληματικές περιοχές έχουν αξιολογηθεί το Δίστομο και η Αλίαρτος, στη Φθιώτιδα η Αμφίκλεια, ο Δομοκός και η Μακρακώμη, ολόκληρη η Ευρυτανία, καθώς και περιοχές της Εύβοιας.