Ενωτική Πρωτοβουλία: «Ψήφισαν το Τεχνικό μας Πρόγραμμα»

«Ακόμη και οι κ.κ. Μπουλές και Τσουκαλάς ψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του Τάκη Λουκόπουλου!». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, σχολιάζοντας την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Ναυπακτίας, που έλαβε χώρα στη Ναύπακτο το βράδυ της Τετάρτης. Η παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής συνοδεύει μάλιστα το δελτίο τύπου και με το βίντεο που προβλήθηκε στην εν λόγω συνεδρίαση, το οποίο περιλαμβάνει το δικό της παραγόμενο έργο τη θητεία που προηγήθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 
«Με τις θετικές ψήφους των περισσότερων παρατάξεων, πέρασε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ναυπακτίας. Μόνο 5 από τους 27 συμβούλους καταψήφισαν!
Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που έφθασε στο αστρονομικό ποσό των 35,5 εκατομμυρίων (με τις σημερινές αποδοχές χρηματοδότησης ποσού 5,5 εκατομμυρίων ακόμη). Από αυτά τα 35 εκατομμύρια είναι συνεχιζόμενα έργα της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου. Μόνο 500.000 πρόσθεσε στα νέα έργα η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Γκίζα.
Το Τεχνικό πρόγραμμα στην διάρκεια της συζήτησης υπεράσπισε μαχητικά ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αφού πρόκειται για την κατάληξη μιας επιτυχημένης θητείας. Από την σημερινή διοίκηση που μεμψιμοιρούσε λέγοντας «δεν τα βρήκαμε κι όλα έτοιμα», ακόμη και οι κ.κ. Μπουλές και Τσουκαλάς που επί πέντε χρόνια δεν ψήφιζαν το Τεχνικό πρόγραμμα, σήμερα αναγκάστηκαν να το υπερψηφίσουν.
Η Ναυπακτία αλλάζει λοιπόν και από σχεδόν κανέναν δεν αμφισβητείται αυτό.

Μόνο και μόνο για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης αναφέρουμε κάποια ψήγματα από την παρέμβαση του Τάκη Λουκόπουλου.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ναυπακτίας για το 2020 είναι 35,5 εκατομμύρια, ενώ:
στον δήμο Αγρινίου είναι 30 εκατομμύρια, στον δήμο Πύργου 20 εκατομμύρια, στον δήμο Αιγίου 14 εκατομμύρια και στην Ναυπακτία τον Σεπτέμβρη του 2015, στην αρχή της θητείας του Τάκη Λουκόπουλου ήταν μόνο 10 εκατομμύρια.
Ποτέ ξανά δεν υπήρχε Τεχνικό πρόγραμμα στην Ναυπακτία που να πλησιάζει αυτό το ποσό. Ούτε ακόμη και στις εποχές πριν τα μνημόνια και τον οικονομικό μαρασμό της Αυτοδιοίκησης.
Για να φθάσουμε σε αυτή την επιτυχία ο δήμος Ναυπακτίας πέτυχε χρηματοδοτήσεις από 13 διαφορετικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, LIFE, INTERREG, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, LEADER κλπ).
Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ Αναπτυξιακή βρέθηκε στην 1η θέση πανελλαδικά με ποσοστό υπερδέσμευσης 365%.για δημόσια έργα.
Το 65% του Προϋπολογισμού του δήμου Ναυπακτίας πηγαίνει στην εκτέλεση έργων, κάτι που ποτέ δεν είχε ξαναγίνει στην τοπική Αυτοδιοικητική σκηνή. Συνήθως δεν ξεπερνούσε το 30%!
Μόνο στον χαρακτηρισμένο Αρχαιολογικό χώρο, στο κέντρο της Ναυπάκτου, υλοποιούνται ή δημοπρατήθηκαν 7 αναπλάσεις με προϋπολογισμό 9.600.000 ευρώ, που αναδεικνύουν την Καστροπολιτεία.
Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες πλην Ναυπάκτου υλοποιούνται και δημοπρατούνται σημαντικά έργα, εκατομμυρίων ευρώ.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, εύκολα κανείς γιατί για πρώτη φορά η Αντιπολίτευση υπερασπίζει με πάθος το Τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής.

Γιατί πολύ απλά αυτή η μεγάλη επιτυχία πιστώνεται στην ίδια ως προηγούμενη δημοτική αρχή.
Η σημερινή δημοτική πλειοψηφία, από την άλλη, παραπονείται πως δεν τα βρήκε όλα έτοιμα!
Τι να πούμε; Ίσως δεν ήξεραν ότι, ο σχεδιασμός, η εξεύρεση χρηματοδότησης και η υλοποίηση έργων, απαιτεί συνεχώς σκληρή δουλειά. Ελπίζουμε πως δεν θα αργήσουν να το καταλάβουν.
Πάντως έγινε για άλλη μια φορά φανερό ότι η σημερινή δημοτική αρχή, φοβάται να δεσμευτεί, δεν λέει κουβέντα για το δικό της όραμα, δεν καταθέτει καμιά πρόταση! Χαρακτηριστικό είναι πως η εισήγηση του δημάρχου για το Τεχνικό πρόγραμμα δεν κράτησε ούτε δύο λεπτά! Και βέβαια δεν μας έκανε σε τίποτε σοφότερους για το ποιά θα είναι η δική τους συνεισφορά στην Ναυπακτία.
Αναλυτικά δείτε ένα κομμάτι από την παρουσίαση του Τεχνικού προγράμματος, που έκανε ο Τάκης Λουκόπουλος κατά την διάρκεια της συζήτησης στο video που ακολουθεί».

Προτεινόμενα άρθρα