Εν μέρει απαντήσεις για το τι συμβαίνει στο ΚΑΠΗ

Ο τρόπος λειτουργίας του ΚΑΠΗ του δήμου Ναυπακτίας, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, μετά από σειρά ερωτημάτων που είχε καταθέσει η παράταξη του Γιάννη Μπουλέ. Όπως είπε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιαμαντάς, τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την ΑΔΚΝ έχουν δοθεί, εξάροντας ακολούθως το έργο που παράγει η δομή. Είπε επίσης ότι προ δύο μηνών άλλαξε το καταστατικό λειτουργίας της, με βασική διαφορά το ότι πλέον ο δήμος της παρέχει προϊόντα ώστε οι ωφελούμενοι να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της δωρεάν.

Απουσιάζουν στοιχεία 
«Αυτά που ζητήσαμε ως στοιχεία δεν τα πήραμε», είπε ο Σπύρος Τσέλιος, ζητώντας επιπλέον ενημέρωση για το ότι έγινε 4ήμερη εκδρομή στην Πάτμο, η οποία κόστισε για κάθε άτομο 10 ευρώ παραπάνω από τη μέση τιμή που έδινε η αγορά, και ενώ παράλληλα ο δήμος την επιχορήγησε με 4.600 ευρώ για τα δύο λεωφορεία που έκαναν τη μεταφορά. Ο σύμβουλος της ΑΔΚΝ είπε ακόμα ότι δεν υπάρχουν πουθενά στοιχεία είσπραξης από αυτά που πλήρωναν τα μέλη του ΚΑΠΗ στη δομή, πχ 1 ευρώ για τον καφέ τους, ενώ είπε ακόμα ότι δεν εμφανίστηκαν έσοδα ούτε από τη λαχειοφόρο που έγινε.

Η απάντηση 
Στην απάντησή του ο Γ. Σιαμαντάς τόνισε ότι ο δήμος επιχορήγησε την εκδρομή στο ποσό της μεταφοράς, και όχι των επιπλέον εξόδων που έκαναν όσοι ταξίδεψαν. Είπε όμως επίσης πως η τιμή του κάθε πρακτορείου κυμαίνεται ανάλογα με τις παροχές που δίνει, λέγοντας πως παίζει ρόλο, εκτός του πόσες ημέρες διαρκεί, και το τι ξενοδοχείο επιλέγεται, εάν υπάρχουν μετακινήσεις κλπ. «Δεν βρήκαμε εμείς το πρακτορείο», πρόσθεσε, εξηγώντας παράλληλα ότι ο τρόπος λειτουργίας του ΚΑΠΗ, ως προς τις απλές καθημερινές παροχές του μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στο πλαίσιο της αυτοδιαχείρισης που ακολουθούσε.

«Μέχρι πριν από λίγο καιρό πράγματι υπήρχε τιμή 1 ευρώ», είπε ο εδώ και δύο μήνες υπεύθυνος της δομής Βασίλης Πατσαούρας, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πλέον αυτό δεν υφίσταται, καθώς έχουν βγει κουπόνια και μπορούν όλα τα μέλη να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες- προϊόντα που παρέχονται (πχ καφές, αναψυκτικό). «Στο ΚΑΠΗ πηγαίνει κόσμος με χαμηλά εισοδήματα. Δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να πάρει κάτι για να είναι εκεί, όπως είχε ζητηθεί. Με την πρωτοβουλία μας άλλαξαν πράγματα», είπε ο Σπ. Τσέλιος, παίρνοντας τη σύμφωνη γνώμη επί του τρόπου που θα πρέπει να λειτουργεί η δομή και από το Βασίλη Πατσαούρα. 

Προτεινόμενα άρθρα