Εξετάζεται το αγκυροβόλιο στη Βαρειά αντί του καταφυγίου

Η δημοτική αρχή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εναλλακτικού λιμενικού έργου από τα χρήματα του προγράμματος inrerreg και αυτό είναι η κατασκευή ενός αγκυροβολίου στην περιοχή της Βαρειάς, στην επέκταση της έκτασης που βρίσκονται οι νεροτσουλήθρες.

Εκείνο του τουριστικού καταφυγίου δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, με τα χρήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, και εκτιμάται πως οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί στην περίπτωση που ο δήμος επιμένει στο σχεδιασμό που έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ταυτόχρονα επικρατεί και η άποψη πως δεν πρέπει να υποβαθμιστεί ο ήδη χωροθετημένος χώρος για μαρίνα.

Το συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης μας έκανε σοφότερους, ως προς μερικές παραμέτρους του θέματος, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κάποιες εκ των οποίων ήδη έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις πτυχές του θέματος και τα δεδομένα στην “εμπρός” που θα κυκλοφορήσει αυτή την Παρασκευή… 

Προτεινόμενα άρθρα