Επίσκεψη του βουλευτή Φωκίδας στη Δωρίδα

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε στη Νοτιοδυτική Δωρίδα ο βουλευτής Γιάννης Μπούγας έχοντας σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του doridanews.gr, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστο και την βουλευτή Αχαϊας Χριστίνα Αλεξοπούλου επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, όπου συζήτησαν εκτενώς με την ηγουμένη του Μοναστηριού τα θέματα των εργασιών αναστήλωσης της Μονής που ως γνωστόν έχει πληγεί από την μεγάλη πυρκαγιά πριν από δυόμιση περίπου χρόνια.

«Η πορεία του έργου έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά, ενώ τις μελέτες έχει αναλάβει ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλής την καθηγήτρια Τόνια Μοροπούλου που είχε πραγματοποιήσει και τις εργασίες αναστήλωσης του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα», ανέφερε το δημοσίευμα, συνεχίζοντας: «Ήδη από την Περιφέρεια έχει πρόσφατα ανανεωθεί η σχετική σύμβαση και πρέπει άμεσα να προχωρήσει η μελέτη ώστε να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ».

Στην ομάδα αυτή συμμετείχε και η βουλευτής Χριστίνα Αλεξοπούλου ως Πολιτικός Μηχανικός  (πριν εκλεγεί βουλευτής) αλλά και της ιδιαίτερης χρόνιας σχέσης που έχει με την Ηγουμένη,  γι αυτό και το έντονο ενδιαφέρων της. Συζήτησαν ακόμα και για το σημαντικό θέμα της αποκατάστασης του Βυζαντινού Ναού του Αϊ Γιάννη στο Ευπάλιο.

Επόμενος σταθμός του Βουλευτή ήταν το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Αστυνόμο Χρήστο Τρίκκα και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κώστα Τσιούστα για την πορεία της μετεγκατάστασης του Τμήματος στο κτίριο του ΚΕΓΕ και η άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που υπήρξαν μέχρι σήμερα. Μάλιστα ο βουλευτής άμεσα, θα έχει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο και τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Με την ευκαιρία ο βουλευτής συνεχάρη τον Αστυνόμο του Ευπαλίου για την σπουδαία δράση και αποτελεσματικότητα του Αστυνομικού Τμήματος που είναι υποδειγματική και παράδειγμα προς μίμηση, δίνοντας μια πραγματική αίσθηση ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής.

Τελευταίος σταθμός το Ι. Μπούγα ήταν ο Μαραθιάς όπου με τους εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου συζήτησαν το θέμα της ανάπλασης της περιοχής καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στους δύο οδικούς κόμβους (φωτισμός κλπ) εισόδου και εξόδου του Μαραθιά προς την παραλιακή εθνική οδό.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης την ημέρα επίσκεψης του βουλευτή βρισκόταν στην Αθήνα για κλεισμένα από μέρες υπηρεσιακά ραντεβού και γι αυτό δεν ήταν παρών στις συναντήσεις αυτές.

Προτεινόμενα άρθρα