Ερωτήσεις και απαντήσεις του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας

Προ λίγων εβδομάδων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θωμάς Κοτρωνιάς είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο πως μετά από καταγγελία πολίτη είχαν εντοπιστεί συγκεκριμένα πρόσωπα που έκαναν εναπόθεση απορριμμάτων στη Βαριά, σημειώνοντας μάλιστα πως το θέμα θα έχει και δικαστική προέκταση. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Γιώργος Γούλας το επανέφερε, ζητώντας να μάθει τι έχει γίνει επ’ αυτού. Ο αντιδήμαρχος του απάντησε πως η υπηρεσία Περιβάλλοντος έστειλε στη νομική υπηρεσία του δήμου την υπόθεση για τα περεταίρω, σημειώνοντας μάλιστα ότι το θέμα θα πάει μέχρι τέλους. Μάλιστα πρόσθεσε πως πριν από λίγες ημέρες έγινε και πάλι απομάκρυνση διαφόρων υλικών που είχαν και πάλι πεταχτεί στην περιοχή, τα οποία γέμισαν 6 φορτηγά, σημειώνοντας τέλος πως ο δήμος άμεσα θα δώσει λύση στο θέμα των αδρανών, αφού αναμένεται να συνάψει συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία που θα τα παραλαμβάνει.
Ο Νίκος Δημητρόπουλος, πάντα στο πλαίσιο των ερωτήσεων, ζήτησε να ενημερωθεί για το τι έχει γίνει με τον αγωγό Ρέκα στην παραλία της Παλαιοπαναγιάς, και εάν συνεχίζονται οι προσπάθειες για σύνδεσή του με το έργο της αποχέτευσης, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Θανάση Κούκουνα να του απαντά ότι η προηγούμενη διοίκηση της επιχείρησης έκανε μία μελέτη, χωρίς όμως τελικά να γίνει το έργο, τονίζοντας πως στόχος είναι αυτό να πραγματοποιηθεί με το τεχνικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς.  

Ο Γιώργος Σιαμαντάς, από τη δική του πλευρά, ρώτησε για το βαθμό προετοιμασίας της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, καθώς μετά την αξιολόγηση των δημοσίων έργων θα μεσολαβήσουν έξι μήνες για τη δημοπράτησή τους.  «Πρόκειται για σημαντικά έργα», είπε ο πρώην πρόεδρος της Αιτωλικής, ρωτώντας για το σε ποια φάση βρίσκονται, για να του απαντήσει ο Βασίλης Γκίζας πως ορισμένα μπορούν να χαρακτηριστούν ώριμα, κάποια άλλα όμως παρουσιάζουν κάποιες ελλείψεις. Ο Γ. Σιαμαντάς ρώτησε και για το θέμα που προέκυψε, βάσει της πρόσκλησης του Λιμενικού Ταμείου και την ατζέντα του, για μεταφορά του στο ισόγειο του κτιρίου Ναυπακτία, ζητώντας ενημέρωση για το εάν αυτό ισχύει ή όχι. «Πιστεύω ότι έχει διατυπωθεί λάθος γιατί είναι εγκληματικό το μόνο κέντρο πληροφόρησης της πόλης να το μετατρέψουμε σε γραφείο του κ. Τσέλιου», είπε, για να του απαντήσει επίσης ο δήμαρχος πως η σκέψη που υπήρχε, χωρίς να καταργηθεί η χρήση της πληροφόρησης, δεν θα προχωρήσει και για τυπικούς λόγους καθώς ο εν λόγω χώρος δεσμεύεται και από το πρόγραμμα από το οποίο χρηματοδοτήθηκε.

Προτεινόμενα άρθρα