Ευκαιρία για τον τουρισμό η εμπλοκή της Αιτωλικής

Το ότι μπαίνει η Αιτωλική ως ενδιάμεσος να τρέξει ένα κομμάτι του τουρισμού, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο πέντε δήμων της ευρύτερης περιοχής, μόνο ως θετικό μπορούμε να το εκλάβουμε. Το project που σήμερα στην «ε» αναλύσουμε αποτελεί μία εργασία η οποία ήταν άκρως απαραίτητη εδώ και πολλά χρόνια, η οποία ξεκινά με την καταγραφή των δεδομένων και εκτίνεται έως και τη χάραξη της στρατηγικής.

Σημαντική παράμετρος, το ότι όλο αυτό θα τελεί υπό την επίβλεψη αλλά και τις συμβουλές ανθρώπων επαγγελματιών του χώρου, με τους οποίους η Αιτωλική θα συνεργαστεί αξιοποιώντας τις γνώσεις, την κατάρτιση και τις εμπειρίες τους. Γιατί όπως έχουμε σημειώσει και κατά το παρελθόν, καλές οι απόψεις και οι προθέσεις όλων μας, αλλά ο τομέας αυτός εδώ και χρόνια έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, και δε γίνεται να «πολεμάς», γιατί περί «πολέμου» πρόκειται, με νεροπίστολα όταν οι άλλοι κρατάνε όλμους.

Εξίσου σημαντικό, ακόμα, κι αυτό που αναφέρεται στην ανάλυση του θέματος, το ότι θα απομακρυνθεί η διαχείριση του τομέα από τη μικροπολιτική, με ότι μπορεί θετικό μπορεί να συνεπάγεται αυτό, καθώς ένα ανεξάρτητο όργανο, σε πολύ μεγαλύτερο τουλάχιστον βαθμό απ’ ότι οι δήμοι, θα μπορεί να λάβει αποφάσεις αλλάζοντας την ιεράρχηση των κινήτρων τους.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα