Ζ. Δράκου-Βούλγαρη: Και τώρα;

Έχουν περάσει μερικοί μήνες από την εκλογή του Νέου Δημάρχου και δεν μπορώ να μην εκφράσω την χαρά μου για τον μαθητή μου και υιό της Συναδέλφου μου Λαγού Γεωργίας που επί 13 χρόνια είμαστε μαζί σε ένα πολύ αγαπημένο και δεμένο σύλλογο του Β΄ Γυμνασίου Ναυπάκτου. Του εύχομαι να έχει επιτυχία στο έργο του και να συνεχίσει το έργο του κ. Λουκόπουλου που πέτυχε και αυτός, να συμβάλλει αρκετά στην αναμόρφωση της Ναυπάκτου και γι’ αυτό τον τίμησαν με την ψήφο τους αρκετά οι Ναυπάκτιοι.

Όμως το καράβι δεν εξαρτάται από τον Καπετάνιο για να ακολουθήσει την ρότα του, αν όλοι δεν είναι στη θέση τους, δεν είναι ενωμένοι και συνεργάσιμοι – ο Καπετάνιος έχει την δυνατότητα – είτε με αυτόματο πιλότο, είτε με πλοηγό ή με τον δεύτερο να ξεκουραστεί, αφού δώσει εντολές, όλοι οι άλλοι από τους μηχανικούς, τους ασύρματους, τους μάγειρες, τους ναύτες, τους λοστρόμους, πρέπει να είναι ενωμένοι, εκεί στη θέσης τους, να επαγρυπνούν συνέχεια για να πιάσει ασφαλές το καράβι στο λιμάνι και όχι με την πρώτη καταιγίδα να καταλήξει σε κανένα όρμο και ύστερα τσακισμένο να μπει στο λιμάνι. Ίσως αυτή η παρομοίωση να σας κάνει να καταλάβετε γιατί υπάρχει το τίτλος «ΚΑΙ ΤΩΡΑ τι θα γίνει», κατ’ εμέ πρέπει να βοηθήσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Έναν άφθαρτο, τίμιο, ηθικό, με παιδεία όχι μόνο εγκυκλοπαιδική, αλλά χριστιανική, οικογενειακή να πετύχει το καλό για την Ναύπακτο.

Πρέπει να ξεχαστούν οι αντιπαλότητες, οι εγωισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες, τα εγώ, οι διαξιφισμοί και όλα τα άλλα που δυστυχώς απολαύσαμε. ΠΡΕΠΕΙ όλοι μαζί σαν γροθιά για να παλέψουν ώστε η όμορφη Ναύπακτος να γίνει και αυτή δακτυλοδεικτούμενη, όπως τα Τρίκαλα και άλλες πόλεις.

Και εδώ θα Σας κουράσω λέγοντας μια δική μου εμπειρία – όταν πριν πολλά χρόνια πήγα Καρδίτσα – Τρίκαλα από την Γεωπονική Σχολή για πρακτική εκπαίδευση (ούτε η ψυχή μου να έρθει ξανά σ’ αυτά τα μέρη) όμως πηγαίνοντας εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα και διανυκτερεύοντας στα Τρίκαλα είδα πριν 3–4 χρόνια, είδα μπροστά μια πόλη αν όχι καλλίτερη, ισάξια των Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων και όταν ρώτησα και τον φίλο από εκεί, μου απάντησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί ο δήμαρχός μας  συνεργάζεται και συνεννοείται με το συμβούλιο και εκτελούν τις επιθυμίες του.  Σκέφτομαι όταν θυμάμαι τα λόγια του. Πώς είναι δυνατόν ο εκάστοτε δήμαρχος να μπορεί με τόσες σοβαρές ασχολίες να ακούσει το κάθε μικρό μα αναγκαίο αίτημα του πολίτη, και μόνη μου απαντώ ότι ίσως ενστερνιστούν την ιδέα μου οι άρχοντες. Μήπως πρέπει να υπάρξει, ένα κουτί παραπόνων (αιτήσεων) και έτσι να ενημερώνονται οι ιθύνοντες. Ας εφαρμοστεί αν νομίζετε ότι θα βοηθήσει να ανταποκριθείτε σ’ όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Και ερχόμενη πάλι στον τίτλο του άρθρου μου, προτρέπω όλους τους Ναυπάκτιους ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και επιλογών, όλοι μαζί ακόμη και οι συνήθως αντιρρησίες να συνδράμουν το Νέο αυτό άτομο τον δήμαρχο να συνεχίσει και να επαυξήσει το δημοτικό έργο για να βοηθηθούμε παραλλήλως και εμείς όλοι οι Ναυπάκτιοι.

Ευχαριστώ

ΖΙΖΙΚΑ ΔΡΑΚΟΥ – ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Προτεινόμενα άρθρα