Ημερίδα το απόγευμα στη Ναύπακτο για τη μείωση των πλαστικών


«Ο δήμος Ναυπακτίας και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γ.Ε.Ν. Αιτωλ/νίας έχει βάλει στην πρώτη γραμμή προτεραιότητάς του την φροντίδα του περιβάλλοντος, γνωρίζοντας πως η προστασία του θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέλημα καθενός από εμάς». Αυτή είναι η εισαγωγή της ανακοίνωσης που εκδόθηκε, με αφορμή την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στη Ναύπακτο, έχοντας το εξής θέμα: «Η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται με αφορμή την ένταξη του δήμου στο πιλοτικό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής σακκουλών Πολλαπλών Χρήσεων και τροχήλατων μέσων μεταφοράς από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) και θα έχει κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Πολιτόπουλο Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30 στο κτίριο Ναυπακτία του Δήμου (Λιμάνι).
Θα διατεθούν επίσης σακκούλες πολλαπλών χρήσεων και τροχήλατων μέσων μεταφοράς (καροτσάκια) του πιλοτικού προγράμματος, συσκευασμένο κομπόστ (παραχθέν προϊόν της διαδικασίας κομποστοποίησης) καθώς και ενημέρωση του προγράμματος κομποστοποίησης που συμμετέχει ο δήμος μέσω του Συνδέσμου,  παράλληλα θα δοθεί και ενημερωτικό υλικό όλων των τομέων ανακύκλωσης του δήμου (Ηλεκτρικές συσκευές, μπαταριών)
«Η φροντίδα του περιβάλλοντος, αποτελεί δείκτη πολιτισμού, κοινωνικής  και περιβαλλοντολογικής συνείδησης γι’ αυτό και πρωτοστατούμε και προσπαθούμε συνεχώς στον τομέα της Ανακύκλωσης, με μοναδικό μας στόχο   η Ανακύκλωση να γίνει υπόθεση όλων μας», ανέφερε η κατάληξη της ανακοίνωσης.

Προτεινόμενα άρθρα